Pagina's

dinsdag 27 april 2010


Werk in uitvoering maar dat geldt dat niet voor onze poes, die lag gewoon heerlijk de hele dag in het zonnetje, je gaat je toch niet druk maken met dit lekkere weer!!
Ik ben zelf druk bezig in de tuinen ( thuis en in K'hoef) en tussendoor ben ik heerlijk aan het haken.
Wat ik ineens met roze heb weet ik niet maar toen ik deze kleuren in de winkel bij elkaar zag liggen was ik gelijk "verkocht".
Eindelijk kan ik ook hartjes haken! Ik had al een engels patroon maar ik kwam er gewoon weg maar niet uit, het bleven gedrochten. Dankzij youtube en eindeloos op pauze te drukken heb ik nu toch het patroon in het nederlands kunnen uitschrijven. Er gaan er nog vele volgen want ze zijn zo leuk om te haken maar wat ik ermee ga doe???
Fijne koninginnendag.

Ik had nog een mazzeltje vandaag, het was bij de Gamma plantjesmarkt geweest en vandaag gingen de "restanten" weg voor de helft van de prijs, dus voor 10 euro ben ik klaar voor deze zomer in de achtertuin,.

woensdag 21 april 2010

Kleur

Kleur is heel belangrijk in mijn leven, alhoewel ik het wel een beetje rustig probeer te houden en mij in huis te beperken tot paars en blauw. In opdracht heb ik deze viltbloemen gemaakt. De vaas waar ze nu tijdelijk even in staan heb ik ook zelf gemaakt en daarna raku gestookt , alleen de glazuur is veel te dik geweest maar het geeft opzich ook wel weer een leuk effect.
De vilten vaasjes vind ik ook al zo heerlijk om te maken, vooral het versieren erna met woldraden en kralen.
Tot slot ben ik nu vooral bezig met het haken van deze vierkantjes, komt uit een nieuwe hobbyblad( ben de naam even kwijt) en het is heel ontspannen om dit te doen. Vandaag weer andere kleuren gehaald, het worden kussens, denk ik, je weet het nooit natuurlijk. Wel kussens voor buiten of op de tuin want daar mag ik los gaan kwa kleur.

Fijne week

vrijdag 16 april 2010

kringloop
Net als vele anderen vind ik het heerlijk om rond te snuffelen in een kringloop winkel. Gisteren liep ik tegen dit blauwe botervlootje en was gelijk verkocht.
Verder een oude lijst meegenomen uit 1921 volgens de achterzijde, ik viel gelijk op de blauwe bloemetjes.
Ook nog een spintol kunnen scoren maar daarover later meer want die ga ik eerst uitproberen.
Fijn weekend !

Thea, ik heb gewoon acrylverf gebruikt en daarna gelakt met buitenlak. Ik vind beton ook heel mooi vooral inderdaad met mos erop maar ik hou ook zo ontzettend veel van kleuren dus heb ik beide variaties in de tuin liggen.

woensdag 14 april 2010

blauw

Ik ben de afgelopen dagen lekker op de tuin bezig geweest.Oa een soort wigwam gemaakt voor mijn pioenrozen, die je nu ziet opkomen maar nog veel groter moeten gaan worden en natuurlijk gaan bloeien. Vorig jaar hingen de bloemen op de grond , ik hoop nu dat ze op die ring gaan hangen.
Omdat het nog zo kaal is een paar blauwe spulletjes op de tafel gezet. Vorig jaar heb ik het blad en de pompoenen van cement gemaakt en geschilderd.De blauwe pannen komen uit Frankrijk, die lagen ergens in de Ardeche in een put en ik heb ze er met gevaar voor eigen leven uitgehaald. Ze zijn natuurlijk roestig en met gaten maar ik vind ze prachtig en vooral die mooie kleur blauw.
Nu zijn de rode werkschoenen weer even in de kast gezet want het huishouden roept hier nu weer ondanks het mooie weer gaat dat natuurlijk ook altijd door.

donderdag 8 april 2010

rommelen


Als iemand mij zoekt de komende dagen dan ben ik waarschijnlijk hier ...te vinden. Dit is ons thuinhuis bij de moes/sier tuin in Kortenhoef. In de zomer is dat zo'n beetje mijn atelier. Wat in de tuin werken , vilten, werken met snoeimateriaal.

Dank voor de lieve reacties, ik weet nog niet zo goed hoe ik moet reageren op zo'n bericht maar ik leer wel iedere keer wat bij.

Fijn weekend!

dinsdag 6 april 2010

Vandaag
.....was het toch heerlijk weer om in de tuin te werken. Alles groeit als kool dus ook het onkruid.
Vandaar dat de wilgentakken nog even moeten wachten voordat ik er weeer kransen van kan gaan maken.

donderdag 1 april 2010

pruttel, pruttel....
Wat staat daar toch heerlijk op het fornuis te pruttelen....het lijkt wel wol. Sterker nog, het is wol. Met eierverf, een scheut azijn en water krijg je de mooiste kleuren die je weer kunt gebruiken voor bijv wol prikken of natvilten.