Pagina's

zaterdag 29 mei 2010

paars
Wat ruist daar tussen de aardbeien....oh het zijn 2 narcisbolletjes. Deze zijn zo leuk om te maken , echt even iets voor tussendoor. Ik hou niet alles zelf hoor dan zou ons huis echt overvol raken. Ik verkoop veel of geef het weg. ( vooral aan mijn moeder, die vindt alles leuk wat ik maak )

Verder nog wat paarse bloemen uit de volkstuin. Het is mijn lievelingskleur en in de tuin volop aanwezig. Vooral de lupine staat er zo mooi bij. Vorig jaar kwam die opeens uit de grond zetten( daarvoor nog nooit gezien daar) en nu is hij al 2 x zo groot.

Helaas wordt het weer wat minder maar een beetje regen is wel goed voor de planten en de natuur, dus het moet maar even!
Fijn weekend

maandag 24 mei 2010

theemuts
Deze theemuts heb ik gemaakt voor de moestuin. Het zou een hele eenvoudige worden gewoon groen met geel maar na het vilten bleek er een gat in te zitten. Op zich wordt de theepot er niet kouder van maar ik vond het geen gezicht dus bloementjes geknipt, knopen erbij gezocht en tijdens het zoeken kwam ik ook nog deze gezellige kraaltjes tegen en ja als ik eenmaal los ga dan krijg je dus dit resultaat.... Ik word er wel vrolijk van als ik er naar kijk.
Waar ook blij van wordt zijn de baardirissen die je achter de theemuts ziet, dat zijn echt de eerste bloemen die op de tuin gaan bloeien.
En waar ik nog blijer van wordt ( als blijer eigenlijk een "echt" woord is) zijn de koolmeesjes die boven de waterpomp in een nestkastje een nestje hebben gemaakt en nu af en aan vliegen met allerlei wormpjes ed. Je hoort een hoop gepiep uit het kastje komen dus er zal een dolle boel zijn daar binnen. En nu weet ik ook waar het woord snoekduik vandaan komt....(zie foto)
Ik hoop dat iedereen heeft kunnen genieten van het mooie weer, de voorspellingen zijn helaas weer wat minder maar dit pakken ze ons niet meer af.
Fijne week!

zaterdag 15 mei 2010

als ik kon toveren....Deze tovenaar is al wat ouder maar hij lag ver weg gestopt in een kast. We hebben 1 jaar geleden een grote verbouwing gehad en zo langzamerhand kom ik steeds meer spullen tegen, die ik "al een beetje" was vergeten. Hij staat nu buiten onder het afdak want ik vind hem nog steeds mooi, het is een ontwerp van Ans Sandkuyl.
Verder heb ik een hele makkelijke ketting gemaakt van restjes zelfgemaakt vilt. Die stop je in een waszak en wast de stukjes mee met de "gewone" was. Met als resultaat allemaal "steentjes" die ik op met wat kralen op elastiekdraad heb geregen.
De afgelopen week hebben we een afdak in de achtertuin geplaatst en nu kan mijn oude raam lekker droog staan. Ik reed op een dag langs een container en zag het raam liggen, ik viel direct op het "haakje" . Het raam is verrot en bladdert maar daarom vind ik hem juist mooi en met een geranium eraan is het voor mij helemaal af.

Fijn weekend allemaal.

Ps. de "familie " jampotdeksels is ook weer gegroeid. wat moet ik er allemaal toch mee?

dinsdag 4 mei 2010


src="http://1.bp.blogspot.com/_v_bCHaw3ctU/S-BIca4p2HI/AAAAAAAAAGA/vxSFJlUBZmU/s200/4+mei+2010+003.JPG" border="0" alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5467449600718264434" />

Afgelopen dagen weer lekker bezig geweest, dat is zo heerlijk aan handwerken, het maakt niet uit wat voor een weer het buiten is.
Van de roze lapjes heb ik toch maar een kussen gemaakt, ik had er zelfs teveel aan elkaar gezet zodat ik er een envelopkussen van kon maken zodat de hoes ook nog makkelijk gewassen kan worden. ( niet dat ik kussenhoezen vaak was maar het is het idee hé?)
Ook nog een dekseltje gehaakt voor een oud jampotje, ik heb inmiddels alweer een lege augurkenpot staan dus die staat voor vanavond op het program.
De popjes zijn gemaakt naar een voorbeeld van mieke stender, ik heb ze alleen versierd met kraaltes en het vioolmeisje heeft viooltjes op haar rug. ( dit weer nav een ontwerp van sempterspring, nl de lavendeldragers)
Het spijt mij dat de tekst gewoon onder alle foto's staan en niet er tussendoor. Ik krijg dit nl niet voor elkaar. ( heeft iemand nog een makkelijke tip voor mij) Ben er wel een avond mee bezig geweest maar echt verstand van computers heb ik nu ook weer niet, ik doe altijd maar wat. En ik vind het soms zonde om zoveel tijd te besteden aan "uitzoekdingen" terwijl er zoveel andere zaken liggen te wachten. Ik heb wel 2 broers maar die hebben er nog minder verstand van. Wij zijn duidelijk opgegroeid in de nog "computerloze tijd". Dat is haast niet meer voor te stellen. Verder heb ik een digitale camara uit het jaar kurk, niets geen zoomlens of zo maar ja hij doet het nog en dan koop ik dus geen nieuwe. Dus het kan zijn dat sommige foto's wat wazig overkomen, dit ligt dan niet aan je ogen.Ik kan soms zo genieten van anderen die hele collage's maken van hun foto's. Dat is duidelijk nog zo'n "uitzoekding" wat ik voorlopig heel ver voor mij vooruit schuif.

Fijne week verder en groetjes van Vrouw Hommel