Pagina's

donderdag 24 juni 2010

Onverwachts kadoGisteren zijn mijn vriendin en ik in ondertrouw gegaan. De stap is nu gemaakt en nog dit jaar komt het vervolg. Alleen 2 vriendinnen ( en tevens getuigen) wisten hiervan en kwamen 's middags een prachtig boeket bloemen brengen.Hoe vinden jullie deze borden?? Ik ben er weg van en heb ze helemaal gratis gevonden. Bij ons op de kliko's op de stoep voor worden nog wel eens dingen gezet die anderen niet meer willen maar die ze dan blijkbaar een "tweede leven" gunnen. Toevallig zag ik ze staan en ben gelijk naar buiten gehold dus kregen wij op onze ondertrouw dag ook nog eens een heel onverwachts kado!Dit amishe meisje heb ik al eerder dit jaar gemaakt maar ik vind haar zo mooi kleuren bij de borden. Het is een patroon van Quiltendewilma.nl. Daar vind je zoveel leuke patronen en de mooiste stofjes. al heb ik deze gekocht bij ons plaatselijke stoffenwinkeltje.

Voor iedere oranje fan ( ik heb er hier 1 in huis wonen) , heel veel plezier vanavond. We kunnen achterover leunen want "we" zijn al door!


Fijne avond en alvast een heel fijn zomers weekend.
lieve groet , vrouw Hommel

dinsdag 22 juni 2010

ZomerOm een potje jam te kunnen maken zal ik toch echt aardbeien moeten kopen op de markt.
Het is nu dan toch echt zomer geworden. Ik hoop op een stabiele zomer zonder al te veel uitschieters naar de 30 graden. Ik ben nl niet zo'n zomermens , vind het al gauw te warm om iets te doen. Het is maar goed dat het "weer" voor ons bepaald wordt anders zou het echt een rommeltje worden.
Ik zat vandaag op de tuin en zag in een spiegeltje ineens hoe mooi de rozen erbij staan. Ik weet niet hoe ze heten want ze stonden er al toen wij de tuin overnamen maar hij ruikt wel lekker.
Vandaag het aardbeienvrouwtje van Inspiree afgemaakt , hoort echt bij deze tijd van het jaar want iedere keer kan ik wel een paar aardbeien voor in de vla meenemen..
Geniet van het weer

lieve groet, vrouw Hommel.

Bedankt voor de leuke en lieve reacties iedere keer, ik vind het een feestje om ze te lezen.

vrijdag 18 juni 2010

Echt van alles wat...

Vandaag, ondanks de mindere weersvoorspelling toch naar de tuin geweest en het viel ontzettend mee. Af en toe moest ik even schuilen maar dan is mijn uitzicht uit het huisje toch ook heel mooi om naar te staren.
Ik "vond" nog een bos wilgentakken in de sloot, was ik helemaal vergeten. Nu had ik ooit eens een ruif bij de kringloop gekocht voor je weet maar nooit. En vandaag had ik ineens het eureka gevoel, waarom zou een ruif moeten hangen? Dat zijn beperkingen die wij onszelf opleggen kwam ik achter. Nu staat hij dus in de moestuin , ik heb hem wat "dichter" gemaakt met de tenen die nog redelijk waren en nu mag er straks een plant overheen gaan groeien. Weet even niet meer wat er in de pot staat, het is een courgette maar ik weet niet meer of het de gele of de ronde is.
Ridderspoor is er dit jaar ook weer, 2 jaar geleden neergezet, vorig jaar niets en nu dus weer wel, prachtige blauwe kleur!
Ook de geranium bij het vlechtwerk doet het uitstekend, die wil ik in de herfst gaan scheuren.

Het haken van de vierkantjes gaat ook gestaag door, ik heb ze allemaal uitgelegd en natuurlijk moest Boris er gelijk overheen banjeren. Het gaat een deken of plaid worden, ik haak rustig door en haal iedere keer andere kleurtjes erbij.

Als laatste nog een foto van iets gekregen en iets gemaakt. Ik had ze al in de bonus gezien bij appie, de paarse lichtjes en kussentjes maar had mij ingehouden want ik heb al zoveel!! Wat bracht mijn vriendin mee....juist...ik helemaal blij. Het paarse kleedje voor in de mangelbak zijn 2 theedoeken van de Zeeman met een taartjes applicatie uit een Tilda boek.
De mangelbak heb ik van de week geschilderd met een kleur blauw die ik ooit eens in Frankrijk gekocht had omdat ik die zo mooi vond. Ik heb in de kelder nog 2 louvre deurtjes staan en die gaan binnenkort een kwastbeurt met die kleur krijgen.
De stoel waar alles opstaat heb ik vorig jaar weggehaald bij de vuilnis. Je kunt er niet meer echt opzitten maar het is zo'n lief kabouterstoeltje.

Een heel fijn weekend allemaal, ik zal mij niet vervelen want er liggen 2 nieuwe viltpakketjes te wachten. ( wordt dus vervolgd)

lieve groet

zondag 13 juni 2010

tuinfoto's
De laatse 2 dagen weer druk aan het werk geweest in de tuin. Ik was 1 week niet geweest en het onkruid gaat dan heerlijk z'n gang. Nou vind ik onkruid een "breed" begrip want ik kan er ook dol op zijn. Zo heb je zevenblad, onuitroeibaar maar als ze eenmaal bloeien zijn ze prachtig. Natuurlijk haal ik er ook veel van weg anders zou de hele tuin vol staan maar zo subtiel mogen ze van mij er zijn.
De paarse roos is ook weer prachtig om te zien, de rode is weer opgekomen terwijl we die ieder keer weghalen omdat ie in de "weg" staat . Maar ook een roos is dus "hardleers".
In de bescheiden moestuin , die we hebben, groeit ook alles lekker door, vandaag de eerste aardbeien kunnen eten.
Op handwerk gebied gaat ook alles lekker door, ik heb er alleen nog geen foto's van gemaakt dus even een "oudje" en een "nog niet af" foto geplaatst. De quilt moet alleen nog een afwerkbies krijgen en daar kan ik dan zo tegenaan hikken.
De theedoek heb ik gemaakt dmv van applicatie en een afbeelding uit een tilda boek. Echt supersimpel en zo heerlijk om tussendoor te maken.
Fijne week

dinsdag 8 juni 2010

Dubio


Vandaag lekker vrij dus ik was helemaal in de stemming om naar de tuin te gaan. Vriendin ( is gelukkig weer beter) weggebracht en ja hoor daar begon het al, de regen. Meestal ga ik toch want als je er eenmaal bent dan valt het vaak wel mee maar het kwam nu toch echt met bakken naar beneden.Ik had oa een plantje bij mij van een gele courgette die ik zelf gezaaid heb. Vinden jullie het ook geen ballerina om te zien, zo leuk met de zaaddoos nog op de blaadjes. Nog wel een reden om toch maar niet te gaan zijn de knutten, het is broeierig buiten, weinig wind dus dan lusten die beestjes je rauw. Sommige mensen noemen ze ook wel meurzen.

Dan maar even langs de kringloop, ik word daar altijd zo hebberig maar realiseer mij ook dat ik beneden nog een kelder vol spullen heb staan en dat we in een 2 kamerflat wonen waar het al overvol staat!!!! Maar ik kwam toch wat tegen wat niet te weerstaan was ,nl al het garen op de foto. Omdat ik graag appliceer en dan met de festonsteek komt dit natuurlijk altijd van pas. En zo leuk, het zit om allerlei kaartjes gewikkeld oa uit 1932. Verder zaten er een paar stofjes bij waarvan ik de vogeltjes wel erg leuk vind omdat het koolmezen zijn.
Het nest op de tuin waar ik eerder over schreef is uitgevlogen ( hoop ik) en verlaten dus het is weer rustig bij de waterpomp.

Ik ga maar lekker vilten vandaag onder het afdak hier thuis want koud is het niet. Wat ook leuk is om te maken van resten vilt zijn omslagen voor boekjes die je daarna kunt versieren hoe je maar wilt. Soms heb ik van meerdere lappen kleine stukjes over die zet ik dan gewoon aan elkaar vast, weer met de bekende festonsteek.
Veel plezier met wat jullie gaan doen.

vrijdag 4 juni 2010

soort zoekt soort


Ja, als je een akelei popje bent dan wil je natuurlijk daar het liefst op de foto gezet worden. Het is de enige akelei die opgekomen is dit jaar, ik plant ze ieder jaar weer maar op de één of andere manier komen ze het jaar daarna niet meer terug, terwijl ik ze zooooo leuk vindt.
Het waren natuurlijk heerlijke dagen, ben veel op de volkstuin geweest. Waar spontaan een klaproos in de moestuin groeit en waar ik weer 4 staptegels gemaakt heb. (zie foto's) Ik ga ze toch weer schilderen want ze liggen zo vrolijk in de tuin.
Dit weekend blijf ik thuis want mijn vriendin ligt met griep op bed, hoge koorts en dat met dit weer, dus ga ik haar maar goed verzorgen zodat ze snel weer opgeknapt is.
Geniet van het mooie weer dit weekend en van de prachtige natuur om je heen!