Pagina's

dinsdag 27 juli 2010

aardbeientijdWeer wat geleerd, ik weet nu hoe ik een collage moet maken, ik heb maar wat gedaan in picasa en het zal ongetwijfeld sneller kunnen maar voor een computernerd ben ik trots op mijzelf.We zitten er midden in , in de aardbeien dus ben ik een paar popjes gaan maken. Deze is van mieke stender, josee van loon en eigen idee. Het is jammer dat jullie het belletje niet kunnen horen wat ze in haar hand heeft.Dit is een hele familie uit het boekje van Josee van Loon, nu ik ze zo beter bekijk vind ik ze niet al te vrolijk kijken maar dat is misschien omdat de aardbeientijd ook weer bijna over is.


Als je restjes vilt over hebt, en wie heeft die niet is het altijd leuk om deze kleine popjes te maken. Bijv voor aan een kadootje te hangen of om er een piepklein briefje in het zakje te stoppen.


Natuurlijk is er ook jam gemaakt,we hebben niet zoveel plantjes maar ik kon er toch 4 potjes mee vullen( 1 is er al weggegeven). Nu vind ik het toch zo leuk om jampotdeksels te haken maar dat kon ik bij deze deksels niet over mijn hart verkrijgen. Ze zijn al heel oud en ik heb ze van de bovenbuurman gekregen. Zeg nu zelf; zo maken ze ze niet meer.


Op de tuin zo'n 10 stapstenen geschilderd en ze liggen inmiddels door de hele tuin. Nu zie je ze niet zo goed omdat alle planten groot zijn maar straks in de "mindere" periodes heb ik een vrolijke tuin. Ik wil nu een mal gaan maken van een soort puntmuts die ik dan ik de tuin kan zetten met een stok. ( voorbeeld zien jullie vanzelf wel weer een keer voorbij schuiven)De hortensias doen het weer geweldig al zag ik wel dat ze nu wat waren aangetast door de regen. Snel maar een krans van gaan maken en in de laatste landleven stond een leuk voorbeeld voor het maken van een guirlande.

Dit blijf ik zo mooi vinden, ik deel ze ieder jaar en ze staan ook overal in de tuin.


Dit jaar had ik nav een voorbeeld bij het blog "fluitenkruid" gezien dat courgettes natuurlijk ook in emmers en teilen kunnen worden gezet. Deze staan in een oude zinken koffer( ooit eens gevonden) en inmiddels hebben we er al heel wat gele courgettes van gegeten. Dus die tip wordt volgend jaar weer gebruikt in nog meer emmers en teilen.

Dit is onze poes Boris, ja het is een meisje met een jongensnaam, lang verhaal. Zoals jullie zien is Boris zwart en moelijk te fotograferen daardoor, meestal zie je alleen haar felle ogen. Op deze buitenbank doet ze het wel leuk vond ik zelf en dat is ook wat we momenteel veel doen, buiten lekker op de bank hangen en genieten.

Sommige vroegen zich af waar ik de tijd vandaan haal om (soms) veel te maken. Nu moeten jullie weten dat ik praktisch geen tv kijk, we hebben geen kinderen en dat scheelt volgens mij heel veel tijd. En ik begin met handwerken en ik eindig ermee. Het is dus eigenlijk een verslaving. Maar daar in tegen rook en drink ik ( niet ) meer,dus ik voel mij er prima bij.
De tip van het stokje voor het laten staan van de popjes ga ik zeer zeker uitproberen.
Ik wens jullie ( de thuisblijvers dus) weer allemaal fijne zomerse dagen toe.

Een zomerse groet van vrouw Hommel

maandag 12 juli 2010

Wat doe je als het warm is....Dan blijf ik zoveel mogelijk binnen met de ventilator voor wat verkoeling. De laatste dagen vond ik het niet echt meer leuk maar het schijnt wat te gaan veranderen. Natuurlijk niet stilgezeten .... dit zijn 2 pakketjes van Het kleine atelier, leuk om te maken, alleen jammer dat ze niet goed blijven staan. Ik ben uiteraard het strandmeisje want het liefst zou ik aan het strand wonen en mijn vriendin is de hengelaarster want die gooit graag een hengeltje uit.

Verder ben ik wokkelsjaals aan het haken, is echt een heerlijk makkelijk werkje met (vind ik ) een super resultaat. Het is ook hele fijne wol om mee te haken en je kunt er ook sokken mee breien.( daar moet ik mij nog eens in verdiepen want ik blijf steeds hangen bij de hiel)
Deze sjaals kan ik natuurlijk niet allemaal zelf dragen dus die gaan in de verkoop. Heb je interesse mail mij dan, kan in iedere kleur gemaakt worden.

Ook al is het nog hoogzomer ( wat "heet") stiekem ben ik toch al een beetje met de herfst bezig. Ik vind die gehaakte paddestoelen altijd zo leuk dus ik ben zelf aan het haken gegaan. Ik heb er nu 3 gemaakt en de kleinste vind ik het leukst.Is echt een werkje van niets en wordt zeker vervolgdVanavond eten we koolrabi uit eigen tuin, we hadden een paar plantjes in potten achter het huis geplant en ze groeien letterlijk als "kool".Kan ik tot slot nog iemand blij maken met punten van DE voor Hollandsche Waaren. Ik knip ze trouw uit maar ga ze zelf niet gebruiken.
Deze spiegel ( want dat is het nl) heb ik zelf beplakt met zelf gevonden schelpen. Het is de venusschelp die je gewoon langs de hollandse kust vindt. Ik loop altijd met mijn neus op de grond en eigenlijk vind ik iedere schelp mooi maar op een gegeven moment heb ik besloten om alleen nog maar deze mee te nemen. Soms vind ik er heel veel en soms bijna niets. In het laatste geval loop ik een stuk rustiger.

Fijne week allemaal, groet van vrouw Hommel

zaterdag 3 juli 2010

RegenelfNee, dit is geen regenelf maar een heks van Ans van Sandkuijl. Ik zal later nog wel andere foto's van haar maken want het bleef vanmiddag maar regenen en dat kwam natuurlijk door.....


deze regenelf. Ik kan best goed tegen de warmte maar het werd mij nu toch wel al te gortig dus ik heb de regenelf toegesproken en warempel het heeft geholpen en we kunnen weer "even" ademen.


Eigenlijk blijf ik dit gewoon het mooist vinden, een oude verweerde en geschilderde pot met een "ouderwetse" geranium erin. Ze zijn oersterk en krijgen ze eens een dag geen water dan zul je ze niet horen itt die schattige petunia's. Daarom heb ik ook veel begonias, hangen os in het hek bij de tuin en dit jaar ben ik overstag gegaan voor oranje afrikanen. ( maar dit laatste komt meer door vriendin die oranje gek is)


Ik vond het iets te warm de afgelopen dagen om "druk" te zijn in de tuin dus ik heb lekker in de schaduw een hart gevlochten. Ik had eerst een krans gemaakt van sterk ijzerdraad want dat geeft toch iets meer houvast.


Er liggen nu nog 10 staptegels te wachten om geschilderd te gaan worden, deze paarse "schaal" had ik vorig jaar al gemaakt , hij ligt op een beetje kaal plekje onder een "bijna dode" boom en daar ligt ie helemaal tevreden te zijn. Tegen de boom aan laten we een klimop groeien dan heeft de stam toch nog nut.
Volgende keer meer nieuws over de moestuin want die gaat goed, gisteren lekker zelf jam kunnen maken.

Fijne zondag , warme groet van vrouw Hommel