Pagina's

vrijdag 27 augustus 2010

Al een beetje herfst....Maar toch nog niet helemaal. Deze begonia's zijn ook van die super dankbaren planten. Regen, zon of wind , ze kunnen overal tegen en blijven mooi. Deze hangen aan mijn "schuurtje" in de achtertuin.En dan deze Hosta, ik ben er weg van. Zo wie zo van hosta's maar met name van deze. Hij bloeit als laatste ,het is de enige witte die ik heb. Ik heb vele andere met paarse bloemen maar ik vind dit altijd een toegift van de zomer. Van het voorjaar wordt ie weer gescheurd en dan heb er ineens weer 2. Alleen de slakken, die blijven wel eens lastig maar ach.....ze horen wel bij de natuur.Kwa viltpopjes ben ik wel al in de herfst gedoken. Deze zijn van mieke stender en zo makkelijk om te maken.


Het leuke van deze kabouters is gewoon dat je er allerlei variaties in kunt aanbrengen. De 1 heeft een lampion, de ander een blad tegen onverwachtstse regendruppels en de andere heeft weer een "eikeljuk".Hier gaan er nog vele van volgen . Het paddestoelenhuisje wat achter de vliegenzwammetjes staan is van de wibra, maar 1.99. Het is eigenlijk een vogelhuisje dus je moet even het stokje eraf halen en het touwtje en dan heb je een leuk item voor de komende seizoentafelIk kon het natuurlijk niet laten om ook een paar paarse kabouters te maken. De ene heeft een zilverenweb op de cape, nu nog op zoek naar van die kleine zwarte spinnetjes.

Ik wens jullie een fijn weekend met naar ik hoop wat zon tussen de buien door.
Ik weet niet of het mij nog lukt om een bericht te schrijven voor 4 september want dan vertrek ik nl voor 2 weken naar Frankrijk met een goede vriendin. We zitten, echt waar!!!!, in een huisje wat de kabouterhut heet en het is tegen de Franse Ardennen aan . Niet zo ver rijden gelukkig. Ik ben in die streek nog nooit geweest dus ik ben erg benieuwd.

Tot later dus, lieve groet Vrouw Hommel

woensdag 18 augustus 2010

moeders en roodIk weet zeker dat mijn moeder mijn grootste fan is over alles wat ik maak. Ik heb dan ook vele popjes in het rood gemaakt. Wat ik met paars heb heeft moeders met rood. Ze gooit ook beslist niets weg dus er staat werkelijk door het hele huis wel iets. De foto's zijn slechts het topje van de ijsberg. Maar ik maak alles met liefde voor haar.
De schelpen krans wilde ze graag omdat ze de schelpen zelf gevonden had en volgens mij bestaan er in nederland geen rode schelpen.


Ze houdt ook erg van de natuur en van vogels. De "slinger" met de rode tilda vogels had ik voor haar voor de kerst gemaakt, er zit nl anijs in maar ook die hangt er alweer 3 jaar, dag in , dag uit.

Het is nu alweer 1 jaar geleden dat Beau, onze grote rode eigenwijze kater is doodgegaan en eigenlijk missen we hem nog iedere dag. Hij was altijd aanwezig en lag het liefst in plantjes. Met de kerst ging hij bijv altijd in een kerststukje liggen. Natuurlijk ligt hij op de tuin begraven met een stapsteen erbij met daarop een slapend poesje.


Als ik iets mooi vind is het koningskruid, het gaat bl tegen het einde van de zomer en in het voorjaar kan ik alle stelen gebruiken om planten mee te ondersteunen of ze te gebruiken bij de wilgentenen. Het begint wel de hele tuin door te "lopen" dus ook die moet ingedampd worden.
De zonnehoedjes mogen van mij lopen wat ze willen maar die zijn weer heel traag. Wat dan ook wel weer zijn charme heeft.
Als ik iets over mijzelf geleerd heb de afgelopen tuinjaren is dat ik een hele slechte snoeier ben. De eerste schuurfoto is dan wel in het vroege voorjaar genomen maar nu zie je echt niets meer van die schuur ( en al die leuke plantjes die er tussen staan). Ik heb mijn vriendin dan ook benoemd tot snoeister van alle struiken want anders ben ik bang dat er over 4 jaar geen plek meer is om te lopen. Ik snoei echt wel hoor maar op mijn manier, 10 takjes ofzo en dat vind ik nog zonde. Ken je "valkuilen" !!!
Dat was het weer voor deze keer, het volgende bericht zal al een beetje in de herfstsfeer zijn want de herfstkabouters zijn bijna klaar . Tot een volgende keer en bedankt voor jullie leuke reacties !!!
Toch nog een zomer groet van vrouw Hommel

woensdag 4 augustus 2010

nieuwe aankopenMaar eerst weer een collage, vind ze nu zo leuk om te maken. Deze fuchsia takken waren afgebroken door de harde regen maar in een vaasje buiten doen ze het nog wel even leuk. Boris vond het ook erg interessant zoals jullie zien.Dit "hutje" heb ik vorige week gevilt om een mal heen. Deze week ga ik beginnen aan het maken van de herfstkabouters ( ik weet dat het nog zomer is maar ik vind herfstdingen altijd zo leuk om te maken) Door de regen vond ik ook al kleine eikels en een kastanje bolster.Deze 2 dozen kon ik echt niet weerstaan, ze stonden bij AH gewoon mijn naam te roepen!


Hier de dozen op de plaid van alle losse vierkantjes die ik van de week aan elkaar gehaakt heb. Er liggen inmiddels alweer nieuwe vierkantjes te wachten maar ik weet nog niet hoe groot ik hem ga maken. Ik lig er nu 's avonds in ieder geval al lekker onder te slapen.


Deze schoenen riepen ook al mijn naam, ik zag ze en was verliefd en dat voor 9 euro. Het zijn een soort rubberlaarsjes dus vandaag heb ik er al heerlijk op gelopen buiten. Alleen al door het aanhebben van zulke schoenen kan ik helemaal blij worden.

En dat als laatste nog deze chaise lounge, gekocht via MP en hij is PAARS. Jullie kunnen je vast wel voorstellen dat dat lekker zitten is 's avonds met een handwerkje.

De week is weer door midden geknipt, tot een volgende keer.
warme groet van vrouw Hommel