Pagina's

dinsdag 28 december 2010

IJsbeer en sneeuw

Ik hoop dat iedereen fijne dagen heeft gehad. Ik ben oa heerlijk bezig geweest met het maken van dit ijsbeertjenaar een ontwerp van Jit desgin. Ik zag hem in een nieuwsbrief voorbij komen en ik was er gelijk verliefd op.

Eigenlijk hoort hij in een lijstje maar ik vond hem niet helemaal goed gelukt. Ik ben erg visueel ingesteld en zie vaak pas dingen als ik ze in elkaar gezet heb. Dus deze staat in een glaasje en de volgende ( vast met een paarse muts en das) komt in een lijstje te hangen.


De sneeuw blijft mooi om te zien in de tuin. Iemand zin in een kopje cappuccino?


Zelfs het zinkenvogelhuisje heeft een witte muts op.Rest mij om jullie een fijne jaarwisseling te wensen. Lies en ik zijn "lekker"samen want ik vind het altijd een hele emotionele avond, weet ook niet hoe het komt, maar ik ben altijd weer blij als die avond voorbij is.
Ook namens Boris zeg ik tegen jullie, tot volgend jaar in 2011
Hommelse groet
dinsdag 21 december 2010

Sint Lucia en toch een beetje paars

Bijna Kerst, het feest van het licht en warmte.

Het Lucia feest ( Zweeds) is een typisch lichtfeest dat op 13 december, de naamdag van sint Lucia, wordt gevierd. Het geeft het begin aan voor de kerstperiode. De traditie heeft elementen van het voorchristelijke midwinter licht festival overgenomen.


Deze sint Lucia heb ik geborduurd omdat ik kerst ook vooral het feest van het licht vind.Dank jullie wel voor alle leuke reacties op de kerstkabouters van mieke stender. Wie weet hoeveel we er volgend jaar voorbij zien komen. Ik heb ze natuurlijk ook in het paars gemaakt en rijkelijk versierd me kraaltjes want ik ben en blijf toch een ekster.


Voor nu wil ik iedereen hele fijne dagen wensen.
Vier het "feest" vooral op de manier die bij je past.
Een kaars voor al die mensen die iemand zijn verloren het afgelopen jaar of jaren daarvoor en voor wie deze dagen nooit meer hetzelfde zullen zijn.
Een hommelse groet


vrijdag 17 december 2010

kerstkabouters


Misschien herkennen jullie ze nog als de herfstkabouters van Mieke Stender. Ik vind ze zo leuk om te maken dat ik ze nu in kerst en winterse kleuren heb gemaakt. Versierd met geborduurde sterretjes en kraaltjes


Deze "kerstcreaties" staan naast de voordeur. ( ik woon in een flat en dus is de hal inpandig) De kerstboom is zeker al 20 jaar geleden door mij gemaakt.Nog maar een keer een bléérende boris.
Buiten sneeuwt het maar door, prachtig om te zien maar voorzichtig als je er door heen moet.
Fijn weekend, hommelse groet

zondag 12 december 2010

Herinneringen

Kerst is ook altijd een tijd van herinneringgen. Al die dozen ( tenminste, dat is bij ons het geval) die weer tevoorschijn worden gehaald en dan maar weer uitpakken. Vol verbazing weer alles bekijken en roepen: weet je nog....dan en dan.... en dat is van die of die....
Kijk maar even mee naar deze korte impressie
Dit kerstmeisje hebben wij 4 jaar geleden gekocht toen we voor het eerst samen naar een kerstshow zijn geweest. We waren gelijk verliefd op haar en nog steeds. Dit jaar staat ze in een verlichte krans op tafel met in de krans paddestoeltjes gestoken. Dit is ,zeg maar, ons kerststuk voor op de eettafel
Onze inmiene kerstboom, die vol hangt met poppetjes en paddestoelen. Dit is voor ons een prima formaat want de kamer hoeft er niet voor verbouwd te worden.


Lies koopt ieder jaar wel een nieuw iets met lichtjes erbij ( ze is nl gek op lichtjes en toevallig is er dit jaar niets bijgekomen want ja waar hang je het allemaal) Deze bol is ook al weer 4 jaar oud en vooral 's avonds geeft ie zulk mooi licht.
De kerstman op ski's die eronder staat is nog van haar moeder geweest. Vast vintage , volgens mij, want hij heeft nog een plastic hoofd en zijn armen zitten nog met elastiek aan elkaar. Maar ook deze ontbreekt nooit met kerst.Dit is is lamp die met kerst op ons buro staat. Ook van haar moeder geweest ( is inmiddels al overleden) en ze heeft hem ooit samen met haar moeder gekocht. Het is wellicht wat moeilijk te zien maar hij is heel mooi bewerkt en ieder jaar weer een feest om naar te kijken.
Hebben jullie ook van die speciale kerstspullen met herinneringgen? Vast wel, jullie krijgen er ook nog meer van mij te zien ( tot vervelens toe) in andere berichten.


Tot slot , onze verwende dame! Als je goed luistert hoor je haar blééren. Ze krijgt altijd vers water in een gezellige rode mok die op het aanrecht staat. Maar als ook maar 1 van ons in de keuken bezig is gaat ze in de wasbak zitten en wil ze een vers straaltje water. ( je ziet het lopen als je goed kijkt)
Aangezien we haar helemaal niet verwennen krijgt ze dus ook ( bijna altijd) haar zin, hoezo door ons verwend????
Fijne week allemaal met wat jullie gaan doen.
En Thea , we zijn naar de Eemhof in Zeewolde , echt daar staan zulke mooie beelden en fonteinen.
Hommelse groet van vrouw Hommel.
woensdag 8 december 2010

Weer thuis...

En het was een heerlijk weekend. Volop sneeuw maar wel heel gezellig om met de hele familie bij elkaar te zijn.
Echte "wintermuizen (pop en plank)

De ontwerpen van atelier sterre vind ik altijd heel erg knus en aandoenlijk. Deze heb ik vorig jaar gemaakt.

Voor mijn ouders had ik deze lieveheersbeestjes gemaakt ( atelier septemberspring) Eigenlijk hadden ze de roos boven hun hoofd moeten houden maar er is iets misgegaan met de afmetingen van de armen. Dus zodoende heb ik ze maar in deze houding geplaatst.Zo koud was het afgelopen zaterdag met heel veel sneeuwEen beeld waar water uitkwam, helemaal bevroren.
Ik ben gek op fonteinen, dit was ook zo'n plaatje, zoveel details. Toen we maandag weg gingen zag ik er nog veel meer want toen was de sneeuw nl weg.

Het uitzicht uit ons huisje, hoe winters wil ik het hebben. En natuurlijk brood strooien, stoel voor het raam zetten en genieten van de vogels die dan komen.
Ik ga mij nu richten op de kerst, nog wat dingen maken, zien jullie vanzelf weer voorbij komen.
Doe voorzichtig als je naar buiten gaat.
Hommelse groet van vrouw Hommel


donderdag 2 december 2010

Hij komt.......

hij komt......Ja Sinterklaas is er al maar Koning Winter komt er nu wel met rasse schreden aan. En wat dacht je van Kerst. En tot over maat van ramp kreeg ik gisteren een folder met alvast de lente mode!!!!
Hier raakt een mens toch van in het warretje. Mijn streven is altijd om met de dag te leven maar op deze manier is dat lastig. Op allerlei blogs zie ik al leuke kerstversieringen ( logisch want die moeten op tijd klaar zijn) gezellige hoekjes gemaakt in het huis. En ik voel de haast over mij heen komen, ik red het niet , ben te laat met alles. Moet op het laatste moment toch naar een winkel hollen voor kerstkaarten want het is weer niet gelukt op ze zelf te maken.


En op dat moment roep ik heel hard STOP!!!! Waar ben ik nu toch mee bezig, ik vergeet te genieten van al het mooie om mij heen. Het is vandaag 3 december en niets hoeft. Krijg ik iets af dan is het mooi meegenomen en anders zijn er volgend jaar weer nieuwe kansen.

We waren even op de tuin ( ja een huisje nu onder de sneeuw zal heel mooi zijn maar het is nu heel lastig om er te komen door die sneeuw, glibber, glibber) en het was er prachtig. Alles was berijpt, echt ik bleef foto's maken. Zal jullie de rest besparen.

Uit de tuin wel wat materiaal mee genomen om alvast een stukje te kunnen maken. Vroeger moest ik er altijd voor op strooptocht langs tuinen dus was een heerlijkheid om nu maar aan te kunnen snoeien.Langzaam aan verdwijnt de herfst hier binnen dus ook maar meer hierover in mijn volgende bericht.
Voor diegene die sinterklaas gaan vieren, heel veel plezier. Wij gaan met de hele familie een weekend weg want , o ja, mijn ouders zijn 50 jaar getrouwd
Maar vooral ; Blijf genieten en sta af en toe stil, gewoon even "niets" doen.
hommelse groet van vrouw Hommel