Pagina's

woensdag 26 januari 2011

Zo gezellig!!!

Wat leuk al die reacties, het lijkt mij heel gezellig om met z'n allen koffie of thee te drinken. Ondertussen kunnen we natuurlijk ook wat maken, dit heb ik nl wel gedaan. Het basispatroon is weer van Mieke Stender

En voor de rest ben ik weer "los" gegaan met kraaltjes , lintjes en het hoedje heb ik zelfs gehaakt


Er zullen best overeenkomsten zijn met andere popjes die al lang gemaakt zijn door anderen. Maar ik denk dat je daar niet aan ontkomt. Alles wat ik zie en wat mij aanspreekt sla ik op en vervolgens maak ik mijn "eigen collage" van de kleding.

Als we nu toch koffie gaan drinken met z'n allen ga ik alvast sparen voor een gebakje erbij. Het sparen gebeurd dan in deze nieuwe portemonnee. Gemaakt van vilt om een mal heen dus de vorm heb ik er gelijk ingemaakt en daarna weer versierd met kralen.
Erg leuk om te doen en er lig nog een kleiner beugeltje te wachten dus dat "smaakt" naar meer.
Ook al vind ik het niet erg dat het nog winter is was ik toch blij om deze 2 viooltjes weer te zien bloeien ( zijn winterviolen hoor!) En wat ik vreemd vind , is dat die varen in de emmer winterhard is terwijl ze op de tuin altijd afsterven. Is natuurlijk een ander soort maar ik ben te lui om het op te zoeken.
Het stoeltje ( is echt een kleintje hoor) vond ik laatst bij de kringloop. In de zitting kun je een klein plantje zetten en ws ga ik hem wel "bekleden" met mos.
Fijne dagen weer en volgens de laatste berichten wordt het wel weer wat kouder maar gaat de ZON schijnen.
Hommelse groet
dinsdag 18 januari 2011

Kom je een bakkie doen?

Ik heb thee voor je in verschillende smaken,
Hang gezellig je jas op want het regent buiten en ...

als je koffie wilt, daar heb ik ook een pot vol van.


Deze theepotjes zijn gemaakt naar een patroontje van je gratis kunt downloaden bij atelier Poppejans. ( even googlen en naar beneden scrollen)
Voor de kledinghangers heb ik hoesjes gehaakt nav een idee van het blog "haken en meer "( zie hiernaast) Mijn neefje en nichtje vonden dit maar "belachelijk" Ach weet de jeugd veel......
De koffie pop heb ik gevilt rond een platte mal en later versierd met roosjes. De volgende wil ik dikker hebben dus moet ik de mal gaan aanpassen, zo leuk om te doen vilten.
Het popje in het midden laat ik de volgende keer beter zien, het is nu zo moeilijk om een scherpe foto te maken met dit weer. Het is een juffertje in het groen geworden. De kralen in de schaal zijn ook omhaakt en wachten op een goede bestemming.
Het is (helaas) nog steeds geen tuin weer dus heb ik maar wat besjes buiten in een potje gezet . Als ik dan door de regen naar buiten kijk zie ik in ieder geval iets vrolijks.Tot een volgende keer weer, het wordt echt wel een keer lente of in ieder geval gaat het zonnetje vast weer schijnen en geniet er dan maar heerlijk van want dat ga ik dan ook doen en wie weet komen we elkaar dan ergens tegen en kun je een bakkie komen doen.....
Hommels groet
maandag 10 januari 2011

Mag ik u voorstellen.....

aan....ik weet niet hoe ze heet. Het basispopje is van mieke stender en voor de rest ben ik "los"gegaan. Eigenlijk vind ik dat ook het leukste om te doen, gewoon zelf wat fantaseren. Dat werkt voor mij heel inspirerend. Met oudjaar hebben we Alice in Wonderland bekeken met Johnny Depp die daarin een hoedenmaker speelt. Nu zitten er in mijn hoofd ineens allemaal hoeden en het volgende popje zit dus alweer in mijn hoofd, wordt lente groen en voor de rest laat ik mij nog verrassen tijdens het proces.


Fijne week allemaal met een hommelse groet