Pagina's

zondag 22 mei 2011

Er gaat toch niets boven een................dan een veldboeketje uit eigen tuin. Meestal het eerste wat ik doe als ik op de tuin kom , hier en daar wat bloemetjes plukken en in een klein vaasje plaatsen.


Geen idee hoe deze struik heet maar hij staat prachtig in bloei.

Toen wij de tuin gingen huren was al een heleboel aangelegd door vorige "bewoners" Vandaar dat ik dan geen kaartjes heb met de naam van de plant erop.

Ik zou het natuurlijk kunnen opzoeken en dat heb ik vast al wel eens gedaan maar dat vliegt altijd weer gelijk mijn hoofd uit.

Ik geniet er gewoon van !!Klein zinken hoekje in de tuin

Hier in de achtertuin thuis heb ik het meeste zink staan.
Dit wordt een nieuwe verzameling, ben ik bang. "Vroeger" had ik hier kopjes van , waar die gebleven zijn, geen idee?
Ik vind die bloemen zo mooi op de potjes. Volgens mij bestaat er een heel servies van. Ik neem gewoon af en toe wat mee uit de kringloop.Ben ik nog wel aan het handwerken?? Eigenlijk heel weinig, de tuin vraagt echt heel veel aandacht op het moment en ik vind het heerlijk.

Dit haakwerkje neem ik dan wel mee maar blijft eigenlijk altijd in de tas zitten .

Het wordt zo'n gehaakte "gaatjes" tas ( ben er nog niet uit of het patroon wel klopt) die ik wel ga voeren als die klaar is anders valt alles er tussen.


Ik wens jullie een hele fijne week toe !

Hommelse groet van


Vrouw Hommel

zaterdag 14 mei 2011

Je hebt bloemen en BLOEMEN !!!!

Ik ga gewoon lekker door met het haken van blommen, het is gewoon een heerlijk werkje om tussendoor op te pakken. En ik blijf ze ook mooi vinden maar tegen de natuur kan ik nooit op...


Ieder jaar blijf ik mij verwonderen over al die prachtige planten die na de winter weer in bloei komen te staan. En of de tuin weet dat ik van paars houd, deze middelste is vorig jaar "aan komen waaien" en heeft zich nu op 3 plekken uitgebreid.

Hier word ik altijd stil van
En kan er eindeloos van genieten, ieder jaar weer.En zo wordt er niet veel gehandwerkt maar des te meer getuinierd. Want niet alleen de planten groeien hard maar ook het onkruid. Dat weghalen van onkruid is een strijd die ik nooit zal winnen maar dat hoeft ook niet want ( ook ) onkruid is heel erg mooi. Dit zou natuurlijk een mooi gemaaid grasveld kunnen zijn maar ach die madeliefjes dan....


Het gietproces van de kip is in volle gang, de eerste is mislukt maar ik weet nu waar ik op moet letten dus ik ga een tweede poging wagen.


Een hele fijne zondag en verdere week,


hommelse groet van Vrouw Hommel of zoals lies nav deze foto zei:


Het wilgenvrouwtje ( nou ja , het beessie kan maar een naam hebben)


woensdag 4 mei 2011

In de ban van de gehaakte bloemen
Dit is zo'n heerlijk werkje om buiten in de tuin te doen met dit mooie weer, het haken van bloemetjes.

Ik haak ze rond een gordijnring en laat daar nu precies zo'n gehaakt spiegeltje inpassen.

Ik heb er een lange slinger van gemaakt met onderaan een belletje en deze hangt onder de veranda.


Weet iemand toevallig waar ik die gehaakte spiegeltjes kan kopen, ik ben nl al ver door mijn voorraad heen en kan ze hier in Hilversum nergens vinden.


Dit is weer een andere versie van een bloem. Ik maak er steeds 3 van 3 kleuren. Er moeten hier dus nog spiegeltjes in.


Ik weet niet of jullie ze nog herkennen maar dit zijn 2 van de bolvaasjes die ik al in een ander bericht liet zijn. Deze waren zo klein dat ik er een andere oplossing voor heb gezocht en ik heb er een windgong van gemaakt.
De "vaasjes"zijn rijkelijk versierd met kralen, het is alleen zo moeilijk om het goed op de foto te krijgen met mijn simpele toestel.

Ik snap eigenlijk niet waarom ik mijn blog niet "vrouw ekster'" heb genoemd want ik ben helemaal van de bling,bling.
Met dit mooie weer ben ik veel op de tuin en volkstuin te vinden. Deze foto is genomen in de achtertuin, daar hebben we een bamboe rolgordijn opgehangen en die filtert het licht zo mooi dat ik deze foto even wilde laten zien. Er achter staan paarse violen en ik ben al mijn hosta's aan het scheuren. Alles groeit alleen zo snel dat het soms een race tegen de klok is.

Met Lies gaat het iets beter, ze kan weer wat rommelen maar het "echte" effect is pas over weken merkbaar dus dat is nog even geduld hebben.

Het wordt eentonig maar het blijft mooi weer ( en het is nog niet eens zomer) en dus geniet er van ,op welke manier dan ook.

Als jullie mij zoeken ben ik in de tuin,

Hommelse groet van vrouw Hommel