Pagina's

woensdag 27 juli 2011

bolletjes wol.....

...ik heb er weer heel veel gevonden tijdens de kastverhuizingen.
Ik heb de tic om als ik een mooi bolletje zie dat ik er dan 1 van koop met oa dit bekleedde voetenbankje als resultaat

Want eigenlijk ben ik een "luie" handwerkster. Ik hou absoluut niet van ingewikkelde patronen. Dit voetenbankhoesje heb ik gewoon in de rondte gehaakt op gevoel.
Ik heb wel eens meerdere bollen gekocht voor het maken van een trui maar die wol ligt nog in mijn kast.Dit is een deken van gebreide lapjes in tricot steek, die nog niet af is want ik brei gewoon door maar hij ligt alvast op de bank buiten omdat ik altijd zo vrolijk word van de kleuren. ( boris vast ook)Deze sjaal heb ik vorig jaar gemaakt .
Hier heb ik wel de pen afgemaakt voordat ik andere bol pakte maar wat nog leuker is om te doen is het  volgende......


Nl van al die bolletjes wol één grote bol maken ( zie vooraan). Ik begin met 1 kleur, maak er een klein bolletje van, knip de draad af en knoop er een nieuwe kleur aan. Dat doe ik dus afwisselend met al die bollen.
Het haken en breien is ook heel leuk want je krijgt  iedere keer weer een ander stukje draad. Aan de achterkant krijg je dan wel ontelbaar veel draadjes die je zou moeten wegwerken maar "lui" als ik ben....dit hoeft bv  niet bij hoesjes en kussens want die achterkant krijg je niet te zien.

Door het haken van het hoesje rond de voetenbank heb ik wel weer een idee gekregen wat ik van die grote bol ga uitproberen. Resultaat volgt vanzelf wel een keer.........


Dan heb ik natuurlijk ook nog mijn "katoentjes"die ik gebruik voor het haken van bloemen en vierkantjes.


Dit kastje heb ik geruild met iemand voor een kaptafel. Die laatste was gewoon te groot voor onze kamer , daar in tegen is zo'n al blauw geschilderd "oud" kastje wel weer heel makkelijk en ook zo leuk om naar te kijken.


Tot slot wil ik nog een lans breken voor de dahlia, wat een dankbare plant is dit.
Deze heb ik van het voorjaar gekregen als klein plantje ( in zo'n potje waar je bijv ook geraniums in koopt)
Ik heb hem gelijk overgepoot in een grote container en hij bloeit al de hele zomer. Het zijn geen knollen dus volgens mij zijn ze 1 jarig, ik heb er ook nog 2 in het paars maar die stonden nu weer volop in de knop.
Wij hebben een tuin op het zuiden en echt deze dalia's zijn niet stuk te krijgen, ze kunnen tegen zon, wind en regen.
Volgend jaar zeer zeker weer.

Dat het niet echt zomer wil worden behoeft verder , denk ik , geen uitleg.
Stiekem vind ik dit weer heerlijk!!
Dus wil ik voorstellen dat het alleen hier in Hilversum dit weer blijft want ik ben er bijna van overtuigd dat niemand op vakantie naar Hilversum gaat en dat het voor de rest van het land stopt met regenen en dat de zon zich vaker laat zien.

Hoe dan ook , geniet van en met elkaar!!!

Hommelse groet, vrouw Hommel.

Als je niet snapt hoe ik het nu "doe" met die draadjes , mail mij gerust. Ik vind het altijd makkelijker om "iets" te doen dan om "iets" op papier te zetten
En o ja, we hebben net zelfgemaakte hachee gegeten ( hoezo winterkost?) .
Gisteren thee met speculaas, het voelde als ( heerlijke) herfst...
en,en,......nog veel meer had willen vertellen maar ik was bang dat dit bericht veel te lang zou worden, en..en.....wordt vervolgd.....

zondag 17 juli 2011

Ik ben zo blij, zo blij.....


Laat ik bij het begin beginnen.
Wij zijn hier in huis bezig met interne "kastverhuizingen" ( en ja ook in een  tweekamerflat kun je nog een hoop schuiven) en dat betekent ook veel opruimen en weer spullen tegenkomen.
Zo kwam ik het pakketje van bolletje wolletje weer tegen.


Ik vond haar nog steeds leuk ,ik heb haal alleen in het paars gemaakt.

Als je spullen opruimt dan breng je ook dingen naar de kringloop en nu komt de reden dat ik zo blij ben want wat kwam ik daar tegen...Een louet spinnewiel voor maar 15 euro. Moet 2 kleine "dingetjes" vervangen maar voor de rest is die compleet.
Al jaren wil ik spinnen ( in het verleden ooit wel eens gedaan) en ik ben veel spinnewielen tegengekomen, iedere keer twijfel maar deze is gewoon voor mij bestemd.
Zie mij niet gelijk gezellig spinnend ergens zitten want ik weet totaal niet meer hoe het moet maar lang leve you tube en internet, daar kom ik wel uit.
Kortom mijn dag kon niet meer stuk.


Vaak is het zo ( althans bij mij) dat als je iets wegbrengt je ook weer wat anders tegen komt.
Waar deze potjes voor gediend hebben geen idee maar paars en blauw........( moet ik nog meer zeggen)Vorige week dit theepotje gehaakt. Ben nog niet tevreden maar hij staat wel leuk in de keuken.
Uiteraard zal het bij iedereen regenen. Tijdens de buiten gaan deze hangplanten onder de veranda zodat ze niet kapot regenen.

Tot slot nog de misser van het jaar. Ik wil deze met jullie delen. Ik dacht dit jaar bonen achter te zaaien, gezellig in wasketels en die zouden dan gaan groeien rond de rozenboog.
De rozenboog was al een gevecht op zich, ik had een hele goedkope gekocht ( nooit doen!) Want van boven zette je hem in elkaar en vanonder viel die net zo hard weer uitelkaar. Uiteindelijk vastgekregen met tape en touw. Ach....de bonen zouden dit snel genoeg bedekken.
Ja....wel als ik klimbonen zou hebben gezaaid en dan zijn deze dus niet!!!!!
Deze "fout" vergeet ik dus nooit meer.
Ik laat het nu maar zo en wacht de bonen wel af , dan wordt alles weer afgebroken en volgend jaar beter.

Bedankt weer voor alle reacties, leuk om over ieders plannen te lezen en ik ben nog niet alleen in blogland.

Het blijft slecht weer volgens de "weermensen" , we moeten er maar het beste van maken. Mijn moeder zegt altijd; van vandaag valt, valt morgen niet meer. Schrale troost waar ik mij maar aan vast hou.

Hommelse groet van vrouw Hommel

donderdag 7 juli 2011

Is daar nog iemand??

Op de blogs lees ik steeds vaker, tot over een paar weken, heerlijke vakantie tijd.
Hier nog niet , we houden het nog tegoed en gaan in september/oktober naar Texel.  ( net nl 1 week erbij geboekt, dus we gaan nu 3 weken!!!!)
Thuis is het ook altijd fijn dus je hoort mij niet klagen.
Deze week het beursje afgemaakt dmv kraaltjes ( wat moeilijk te fotograferen is) en een voering. Ik heb wel geleerd dat ik de volgede keer goed moet uitrekenen wat het midden gaat worden want bij het aanzetten van het beugeltje kwamen de versieringen toch niet helemaal recht te zitten

Op tuin is het "grote genieten" begonnen. Deze kleur vind ik ieder jaar weer zo mooi, zo poederachtig!


Ook deze roos "doet " het dit jaar zo goed. We hadden deze verplaatst en ik had niet verwacht dat ie zo goed zou aanslaan. Het regende gisteren toen ik op de tuin was en ik vond deze druppels zo mooi!
Er staat ook een boom in de tuin die "onder" het mos zit, vast niet goed voor de boom maar het is wel een mooi gezicht. Onder aan de boom heb ik paarse bolletjes neergelegd, staat zo gezellig.
We hebben ook 2 grote pollen met zebra riet. In het voorjaar knip je dit helemaal kort en aan het einde van het seizoen krijg je dan weer dit gestreepte gras met witte pluim.
De lantaarn hangt daar gewoon "oud" te wezen.
Ik wil iedereen een fijne zomer toewensen, voor diegene die vakantie krijgen of hebben, geniet er heerlijk van.
Niets moet , alles mag.


Hommelse groet, vrouw Hommel


Dank voor alle lieve reacties op de tas van het vorige bericht.
Sprookjes of Regenboogsjaal, ik kan mij in beide benamingen goed vinden en haak lekker verder zodat hij echt groot wordt.