Pagina's

zaterdag 20 augustus 2011

Het feest kan beginnen !!!


De slingers hangen al, vanavond is het feest.
Dank jullie voor de felicitaties , we vieren het met z'n drie├źn vanavond met een koud buffet ( door lies gemaakt) bij mijn broertje in Muiderberg. ( want daar kunnen alle neefjes en nichtjes zo lekker spelen)
Het weer werkt helemaal mee dus ik heb er zin in. ( terwijl ik helemaal niet van feestjes hou eigenlijk)
Ik laat het allemaal gewoon eens fijn over mij heenkomen en maak mij niet druk over het feit dat ik iedereen "moet " vermaken.

Het is gewoon feest!!!

De bloemetjes zijn natuurlijk voor het kleed wat ik aan het haken ben.

Heeft iemand enig idee wanneer de lathyrus in pot gaan bloeien. Het groen is wel mooi hoor maar wat kleur zo ook gezellig zijn.

En morgen......


.....dan gaan we genieten van dit uitzicht.
Nee, we zijn niet verhuisd en we zijn ook niet met vakantie.
Het is zo'n buitenposter op de poortdeur met mais ervoor wat in een pot groeit.
Gewoon onze achtertuin dus....waar het ook heerlijk vertoeven is.

Fijn weekend allemaal,

Hommelse groet van vrouw Hommel

vrijdag 12 augustus 2011

vrolijk, lief en marktplaats


Na al het haken van de vierkantjes ben ik weer aan de bloemen begonnen. (http://haakzaken.blogspot.com/)
Het is een makkelijk patroon wat je zo uit je hoofd leert . Iedere keer als ik er een paar af heb dan zet ik de bloemen met een stiksteek aan elkaar.
De bestemming is een kleine eettafel wat tegen dit behang aan komt te staan.


Het is behang van het merk Lief, wat ik iedere keer zag liggen in de bouwmarkt.
Het zal wellicht behang zijn voor een kinderkamer maar ik ben weg van die vogeltjes. Het is een klein muurtje tussen de open keuken en de woonkamer dus niet overheersend. ( als het helemaal klaar is dan zal ik het eindresultaat hier zeker laten zien)
Het was nu flink afgeprijsd vandaar dat we 2 rollen hebben gekochtIk neus graag op MP rond want ik hou van recycling. ( breng zelf ook spullen naar de kringloop en koop eigenlijk alles via MP )
In de 2 standaards kunnen boven en onder een pot met planten. Omdat onze tuin op een parkeergarage ligt hebben we geen aarde en zo kan ik toch een beetje de "hoogte" in.
De pagode stond op MP als paddenstoelenlamp en ik dacht dat het een klein lampje was. Voor 10 euro mocht ik deze ophalen. Nou was iets groter en zwaarder dan ik dacht maar ben er wel heel blij mee en 's avonds geeft ie een leuk licht. Hij staat nog niet op de juiste plaats maar dat komt goed.

Ik moest door die spullen denken aan 27 jaar geleden. Ik was 19 jaar , zat nog op school, maar ging wel al samenwonen met mijn toenmalige partner. We hadden geen geld en geen spullen . In die tijd mocht je de avond voordat het vuil werd opgehaald het "grove"vuil erbij zetten. Dus wij reden iedere zondagavond door Naarden en Hilversum en hebben zo onze hele inboedel bij elkaar gesprokkeld. Alles geschilderd in zwart/wit en grijs want dat waren toen de mode kleuren en wat waren we blij met al die spullen.
Na 15 jaar is die relatie verbroken en ik heb niets van meubels meegenomen maar ik kan mij nog goed het gevoel herinneren als we weer iets bruikbaars vonden langs de weg.

Tot zover weer.
Ik lees op verschillende blogs dat men weer terug is van vakantie en dat het "gewone" leven weer gaat beginnen. Ik hoop dat diegene terugkijken op een fijne tijd en weer energie hebben opgedaan voor dingen die weer gaan komen.

Wij gaan feestvieren, morgen ben ik jarig, maandag mijn moeder en dinsdag Lies.

Hommelse groet van vrouw Hommel

maandag 1 augustus 2011

landje veroveren of grenzen verleggen??


Het afgelopen weekend heerlijk op de tuin gewerkt. Ja, ik had gezegd in mijn vorige bericht dat het wel herfst voor mij mocht blijven maar ik kom hier toch op terug.
Want het was heerlijk.
En onder het onkruid weg trekken dacht ik ineens : eigenlijk zijn de meeste planten steeds hun grenzen aan het verleggen.
Koningskruid, zenegroen, margrieten, als je even niet op let zit het door je hele tuin  en ik hou daar wel van.
Toen wij de tuin kregen was deze al aangelegd en er lag heel veel gras in.
Gras vind ik mooi maar wel in een weiland dus iedere keer "steel" ik weer een stukje gras door omringende tuintjes uit te breiden, dan noem ik dan weer landje veroveren.

Hier is de klimop een terras ( waar we toch nooit zitten) aan het veroveren, wordt een mooi kleedje.
De paddenstoelen vond ik bij de ingang van het complex.


Zowel zaterdag als zondag zijn er gezellig vriendinnen op thee visite geweest.Tot zondagavond laat van de laatste zonnestralen genoten.

Als jullie mij zoeken, ik ben op de tuin.

Hommelse groet van vrouw Hommel