Pagina's

dinsdag 15 november 2011

zelf gemaakt blijft zo leuk......

....om te doen....Deze "lichtjesbol" heb ik gemaakt van lontwol. Eerst een om een ronde mal gevilt , daarna een klein stukje eruit knippen zodat je de mal eruit kan halen. Ik laat de bal dan drogen met een opgeblazen ballon erin, voor de vorm.
Tegenwoordig heb je van die ledlampjes op batterijen, die heb ik er na het drogen ingeprikt, kraaltjes erom genaaid en hopla....we hebben al een beetje kerst...Dit is bijv heel leuk om te doen met kinderen. Ik heb ze weer om een  klein rondje heengevilt zodat je 2 mooie rondjes overhoudt. Ik laat ze dan drogen met een elastiekje eromheen zodat er een beetje vorm in komt. Uit de tuin wat (in dit geval maar je kunt natuurlijk ieder stokje gebruiken) rode kornoelje meegenomen, hoedje er op geplakt en je hebt kleine paddenstoeltjes. Ik dit geval heb ik wel dun naadvlies gebruikt wat ik in het voorjaar had geverfd met eierverf. Je kunt ze natuurlijk in iedere kleur maken en versieren zoals je zelf wilt.

Na deze sjaals keek ik de laatste tijd vol bewondering, wat zag dat er toch ingewikkeld uit. Tot ik bij de wol winkel was en door een oudere mevrouw uitgelegd kreeg dat je dit effect kreeg door een speciale bol wol, hoe simpel kan het zijn.
Zes steken opgezet en in 1 avondje heb je dit klaar , ik vind het niet echt ontspannen breien maar meer naar gaatjes zoeken zodat ik wel steeds moest kijken waar ik mee bezig was.
En nu maar hopen dat er wat mensen (bijv in de familie) zijn die roepen.....o wat leuk want dan kan ik weer zo'n leuk sjaaltje maken.

...en om te ontvangen.
Ik was weer in de prijzen gevallen en dit keer bij Joke ( http://lindevrouwsweb.blogspot.com/) Ik heb deze mooie thee cosy gewonnen. Ik schreef toen als reactie bij haar , ik heb er nog een hele mooie theepot voor en volgens mij heb ik niet gelogen. De kleur van de theepot komt terug in het gehaakte.

Ik wens jullie allemaal weer hele fijne dagen toe.
Ik geniet van deze maanden .
Ga lekker naar buiten als het kan en verwen jezelf daarna met een lekkere kop thee of koffie.

Hommelse groet,
Vrouw Hommel

Ik wil jullie nog even wijzen op de foto die ik hiernaast in de balk heb gezet. Als je op de foto klikt dan kom je op een buitenlandse site waar je dat patroon kunt vinden. Van de tekst begrijp ik geen hoela maar met het patroon zelf kan ik wel wat doen. Voor de rendierfans onder ons.

dinsdag 8 november 2011

engeltjes en andere "frutsels


Dit zijn engeltjes gemaakt naar een ontwerp van Sophie en het kerstkoninkje( http://www.atelierhetblauwehuis.nl/page1.php)
Eigenlijk heeft ze haartjes en een kroontje maar ik heb haar een klein mutsje voor haar gehaakt.
Ze is leuk om te geven aan bijv mensen die wel even wat geluk kunnen gebruiken.Aan de achterkant heb ik de vleugels met een roosje vastgemaakt.
Ze is echt en 1 uurtje te maken en ik ga er wat maken voor een give away binnenkort.


Sommige weten misschien nog dat ik een paar weken geleden op zoek was naar spiegeltjes ( links op de foto) Dankzij Else ( http://besjes.blogspot.com/) heb ik toen wel een stuk lint gehad met blauwe en groene spiegeltjes maar verder was ik niet gekomen mijn zoektocht.
Afgelopen zaterdag kwam ik in de kringloop van Naarden een zak met ringetjes tegen . Wist niet waar het voor moest dienen maar het lag bij de handwerkspullen.
En, hoera hoera!!! Voorlopig kan ik zelf 50 spiegeltjes maken met elke kleur die ik maar wil . Want die losse spiegeltjes zijn wel makkelijk te koop en die kan ik er dan achter plakken.
Kan dus heerlijk even prutsen met haaknaald 1,25.


Verder ontving ik nog een heel lief pakketje van Ester( http://hobbyes.blogspot.com/)
Ze had bij mij de give away gewonnen en als dank kreeg ik bovenstaande sleuterlhanger met een klein lief paddenstoeltje en een bedeltje en alles in het paars. Ik vond het zo'n verwennerij op een doordeweekse dag.


Hierboven nog een idee wat ik gezien heb bij Elly ( http://myeverydaythings.blogspot.com/2011/10/one-year-later.html ) en wat ik zo leuk vond dat ik het ook gemaakt heb. Het is heel eenvoudig, wat mos en kleine paddenstoeltjes en ik heb er dan nog een popje bij gezet.
Dit is voor mij de herfst.

De komende week blijft het nog mooi herfstweer dus de komende 2 dagen zijn weer op de volkstuin aan het werk en genieten van het zonnetje.
Ik hoop dat jullie daar ook zo af en toe  de tijd  voor kunnen nemen.

Hommelse groet
Vrouw Hommel

dinsdag 1 november 2011

Rondje tuin


Sinds weken weer op de tuin geweest en daar op de tuintafel lag dit gezellige bloemenkleed.Hingen er gehaakte vogeltjes in de rode kornoeljeKwam ik de prachtigste kleuren tegen in de tuin. Maar ook een primula die weer bloeit, mos wat maar aangroeit, hortensia's die nog bloeien en....


planten die een beetje groot zijn geworden. Deze aster kreeg ik vorig jaar als heel klein stekje met dit als resultaat . Veel te groot geworden, dat wordt snoeien en verplanten volgend jaar.Toen het ging schemeren gingen wij weer met een goed gevoel naar huis.
Om as donderdag weer verder te gaan met puinruimen want dat is de "straf" van weken niet meer gaan.

Dank jullie wel voor alle lieve reacties en welkom nieuwe lezers van mijn blog, gezellig!

Ik kan jullie alleen maar mee geven om nog zoveel mogelijk te genieten van dit prachtige najaarsweer want dit is naar mijn idee toch ongekend.
En wie weet , als we straks de strenge winter gaan krijgen die men voorspelt, dan nemen ze ons deze zonnige dagen niet meer af.

Hommelse groet van Vrouw Hommel