Pagina's

woensdag 20 april 2011

Echt van alles wat

Ik had hier ook wel 5 berichten van kunnen maken maar ik ben geen dagelijkse blogger dus jullie krijgen alle informatie in 1 keer.

Allereerst had ik deze tas ( zie boven ) gemaakt van 100 % wol. Lekker makkelijk op pen 10.Ik weet niet of het echt duidelijk is maar nu ziet ie er dus zo uit na een was beurt van 30 graden in de wasmachine. Het is altijd weer een gok maar ik ben erg tevreden met het formaat. Maar jullie begrijpen wellicht dat dit nog veel te kaal is dus ik ben druk aan het haken met ringentjes en spiegeltjes maar daarover meer in een volgend bericht.Dit is echt een "meeneem" tussendoor" werkje. Ik was ze overal al tegengekomen , de vingerhoedjes. Nu is mijn mal wel iets groter dan het orgineel want dat boek heb ik niet maar het is heerlijk om ze aan elkaar te naaien. Ik heb maar gewoon een malletje gemaakt.

Voor wat???? Geen idee, ik ga gewoon verder totdat ik het zat ben.
Hier ben ik heel erg blij mee. Op de club http://mooihandwerk.clubs.nl/ is er een paasswap georganiseeerd. Deze heb ik gekregen in een lijstje. Het vogeltje is gekantklost en daarna vastgezet op een vilten achtergrond.

Het is een techniek die ik nooit ga leren maar waar ik altijd met veel bewondering naar kijk dus dit lijstje krijgt zeker een ere plaatsje.

Dit is mijn emaille hoek in de achtertuin, een gewoon "van alles wat foto"van wat ik in de jaren bij elkaar gesprokkeld heb. Ik moet er toevallig tegen aan lopen en geef er zeker niet veel geld aan uit want ik schrik soms echt van de prijzen die men er tegenwoordig voor vraagt.


Ook nog even op de volkstuin geweest en tot mij verbazing bloeide deze primula. Ik dacht dat ze 1 jarig waren maar blijkbaar dus niet . Dit is een speciaal plekje in de tuin want onder de blauwe stapsteen ligt onze rode kater , beau.

En ik was ook blij met die sierappelboompje, staat helemaal in de bloesem.
Ik wil jullie allemaal hele warme paasdagen wensen, zowel letterlijk als figuurlijk.

Hier houden wij het rustig want lies heeft gisteren 4 zenuwblokkades in haar rug gekregen en die heeft nu ontzettend veel pijn. Dus we rommelen thuis en ik zal mij niet vervelen met een handwerkje in de schaduw.

Want ik vind de zon heerlijk, als ik er maar niet in hoef te zitten.


Hommelse groet van vrouw Hommelzondag 10 april 2011

Weer thuis en uitslag.

Dank jullie wel allemaal voor alle lieve reacties en beterschapwensen. Het was heerlijk op Texel, de hele week zon en veel wind maar het heeft mij absoluut goed gedaan.

Maar door het mooie weer was ik bijna vergeten dat ik vandaag de uitslag van de give away zou bekend maken. Dus net allemaal briefjes geschreven in de oude hoed van opa gedaan en ik heb lies 2 lootjes laten trekken.

Ik heb hier geen foto's van maar het is allemaal eerlijk gegaan hoor.


Waarom 2 lootjes....dit is omdat ik besloten heb om 2 konijnen weg te geven. Ik vind het leuk om iets te kunnen geven wat ik met zoveel liefde heb gemaakt. ( en nog want de produktie gaat gewoon door)Wat ik altijd fascinerend vind op het strand zijn de stromingen, cq afdrukken die achterbliven op het strand.


Dit zou toch ook een maanlandschap kunnen zijn.

Ik ben een gelukkig mens want in september ga ik weer 2 weken maar dan met Lies dus het is maar een kort afscheid van Texel.

Een verder verslag komt in een volgend bericht want nu is het tijd voor de winnaars.......Frederike die graag een rose wil

Gera die voor de blauwe ging

Willen jullie je adres mailen zodat ik ze op kan sturen.

Ik had iedereen wel een konijntje gegund maar ik ben heel blij dat Gera erbij zat, Ze maakt altijd van die mooie ontwerpen ( atelier Septemberspring) en deelt gratis patroontjes uit af en toe. Laatst had ze zelfs haar vijfde lustrum dus nu kan ik eens wat teruggeven.


Nogmaals dank voor het meedoen iedereen .

Als het weer iets minder wordt zal ik weer gaan bijlezen en reageren bij jullie.

Nu ben ik nog veel buiten, heerlijk tuinieren maar ze gaven alweer wat regen af dus jullie zien mij vanzelf weer langskomen.


Fijne week allemaal,


Hommelse groet van vrouw Hommel