Pagina's

woensdag 29 september 2010

Men neme.........Wat zelfgemaakte paddestoelen van zelf gevilte lapjes . Dit ontwerpje zat bij de nieuwsbrief van Joy design en kwam dus goed van pas
Twee lampenkapjes en wat kabouterkaarsjes van de xenos

Rode appeltjes , die nep zijn, en draad zodat je ze op een ketting kunt rijgen. Nu had ik ook echte appeltjes kunnen gebruiken maar uit ervaring weet ik dan dat ik toch vliegjes ga krijgen. En die vind ik buiten heel leuk maar niet binnen.
Zelfgemaakte pompoen van stof ( uit een ver verleden maar wie wat bewaart die heeft nog wat)En een kroonluchter die niet meer als zodanig gebruikt wordt omdat de kaarsen zo drupten.
Die versier je dus met allerlei herfstcreaties en je hebt je eigen hangende herfstseizoentafel. Eentje waar de poes niets kan omgooien of van weg halen om er later mee te kunnen spelen zodat alles door het hele huis ligt.
Herkennen jullie ook de herfstkabouters van mijn vorige berichtjes, die heb ik er ook vrolijk tussen gehangen.


Dit is de nog een beetje zomer "gevangen" in een hart met daarop geprikte paddestoelen. Hart is dus om een mal gemaakt zodat hij hol is en daar heb ik dan losse lavendel ingedaan nog vanuit de tuin
Tot slot nog een paddestoelen boekje. Eerst geborduurd daarna een omslag van vilt gemaakt voor een notitie blokje en het geborduurde erop geappliceerd. Het lintje met daaraan zo'n "kerststukje paddestoel " maakt het dan voor mij weer helemaal af.

Dit was het weer voor deze keer. De volgende keer komt "oma's " kastje aan de beurt kwa herfsttafrelen. Wellicht hebben jullie hierdoor weer andere inspiratie gekregen.

Geniet nog van die heerlijke herftstdagen, tot gauw.

groet van Vrouw Hommel

zaterdag 18 september 2010

Zelfs in Frankrijk......Werd ik achtervolgd door kabouters en muizen die hun wintervoorraad ( laatste in een patroon van atelier septemberspring) aan het aanleggen waren. Ik bleef ze maar zien scharrelen tussen de vele paddestoelenDit was ons kabouterhuisje waar we ons 10 dagen opperbest hebben vermaakt. We hebben heerlijk genoten van de rust en de natuur om ons heen. Niet veel ondernomen , wel gewandeld. "s Ochtends lekker koffie drinken op de veranda en 's avonds aan de tafel lekker knutselen. Geen tv, telefoon of computer, even niet weten wat er in de wereld om ons heen gebeurde.Vele koeien zijn wij tegengekomen en die liepen ook in "onze" achtertuin. Ze zijn altijd zo heerlijk nieuwsgierig, ik vond deze ook zo mooi op een rijtje staan.Dit is een doorkijkje naar binnen, echt heel klein maar alles wat wij nodig hadden was aanwezig. De oplettende kijker ziet ook mijn plaid hangen over de stoel die soms wel van pas kwam als het iets killer was. Waar de gordijntjes hangen was onze bedstee. We hoorden de muizen 's nachts lopen over het dak. ( heel landelijk!)
Misschien nog overbodig om te vermelden maar ik ben dus weer thuis en ik heb het heerlijk gehad. Thuis werd mijn stoel lekker warm gehouden door Boris dus nu delen we de stoel weer. En ook mijn vriendin was weer heel blij dat ik thuis was dus ik werd verrast met bloemen en slingers.
Nu begint het "gewone" leven weer wat ook leuk is. Ga van de week maar eens een herfsthoekje maken in de woonkamer en een kijkje nemen op de volkstuin want daar zal ook wel weer het 1 en ander veranderd zijn.
Jullie horen dus weer van mij, fijne zondag.

herfstige groet van vrouw Hommel