Pagina's

dinsdag 22 februari 2011

Tjilp, tjilp


Nee, ik mankeer niets aan mijn ogen en weet dat dit geen kippen zijn maar vogels. Deze rode zijn inmiddels al weg gevlogen naar mijn moeder.
Ze zijn zo leuk verlavend om te maken en komen uit het boek van http://elinepellinkhof.blogspot.com/ Dit boek had ik meegenomen uit de bieb en er staan zulke leuke dingen in om te maken.


Tot mijn verbazing zie ik eigenlijk nu pas dat ik nog geen paarse heb gemaakt, oei..dat kan natuurljk niet.
Uit het boek van Eline komen ook de patroontjes voor deze bloemen want die kip komt er echt wel, alleen dan anders aangekleed, niet door jurkjes ed maar mbv van oa deze bloementjes

Ook aan de betonnenkip wordt iedere dag gewerkt. Heerlijk even in het zonnetje (met jas en das) deze kip insmeren met vloeibaarrubber zodat ik straks een stevige mal heb om in te gieten.
Dat "hoedje"wat er voor staat wordt ook ingesmeerd want die wil ik ook gaan gieten alleen moet ik daar nog wel even mijn hoofd over breken want deze is hol van binnen. Dit gaat mij uiteraard niet lukken maar ik moet er toch iets opvinden dat ik er een stok in kan zetten zodat ze in de tuin kunnen staan.
Voor de "leukigheid" smeer ik ook het hart in , lijkt mij leuk om die te beschilderen en zomaal her en der neer te leggen.

Afgelopen zaterdag wilgentenen geknot bij mijn broertje in de achtertuin dus ik heb weer 4 bossen liggen waar ik straks weer heerlijk mee aan de gang kan gaan. En door al deze projecten komt het "tuinseizoen" er weer langzaam aan en ik vind het heerlijk!
Maar voorlopig is de beste plek nog om te vertoeven , dichtbij de verwarming. Sterker nog we liggen er de hele dag!!!

Ik ga weer lekker haken, hommelse groet van
Vrouw Hommelwoensdag 9 februari 2011

Het heeft toch een beetje geholpen....

....het maken van een geel zonnig popje , hier heeft de zon 2 dagen heerlijk geschenen. Dank voor alle lieve complimenten.
Ik gaf het in het vorige berichtje al aan.....weer een popje....


Maar nu in het rood en paars. Ze heeft een ring met belletjes in haar handen want ik zag haar al makende staan op een festival met het Rosenberg Trio .
Zij, als danseres...

De rozen op haar hoed vond ik toevallig bij xenos en vond ze perfect bij haar passen.
De "bovenrok" heb ik zelf gehaakt. En ik doe altijd maar wat hoor, ik begin gewoon , haal weer wat steken uit, gebruik een andere steek, ander garen en ik vind dat heerlijk om te doen.
Ook de rand onder haar hoed heb ik zelf gehaakt, het is gewoon verslavend want ik ben nu met bloementjes bezig. ( komt later nog wel)

Dit zijn "bolvaasjes". Heel makkelijk te vilten om een mal heen. Daar knip je dan een heel klein gaatje in , je blaast een ballon op in het vaasje zelf en zo laat je hem drogen met dit als resultaat. Je kunt de opening natuurlijk groter maken zodat je er een echt vaasje in kunt zetten. Voor nu staan er uitgebloeide clematissen in , nog meegenomen uit Frankrijk. Langs de kant van de weg geplukt maar voor mij de leukste souveniers.

Tot slot nog een overzichtsfoto van alle popjes zodat je het "grootte" verschil kunt zien. Ik geloof dat ik er nu wel weer even klaar mee ben. Met de popjes dus, niet met het handwerken. Ik moest vanacht ineens denken aan "aangekleedde kippen" van stof en kippen van beton. Nu heb ik buiten een oude kip staan , daar ga ik maar eens een mal van maken mbv vloeibaar rubber en kijken wat het wordt. Het lijkt mij zo gezellig om allerlei gekleurde kippen in de tuin te hebben staan.

Kortom, mijn fantasie stuitert alle kanten op, jullie zien de resultaten vanzelf wel weer verschijnen en wie weet heb ik dan toch weer heel iets anders gemaakt.


Hommelse groet, vrouw Hommel


zaterdag 5 februari 2011

Als de zon dan toch niet wil gaan schijnen....

.......dan moet ik haar zelf maar gaan maken....


Komt eigenlijk door Lies want die mocht de kleur voor het nieuwe popje bepalen en koos dus geel. Een kleur waar ik zelf niet veel mee heb en wat dus een kleine uitdaging was.Uiteraard is ze weer rijkelijk versierd met kraaltjes en kantjes. De stola heb ik gehaakt en ze heeft een tasje van mij gekregen voor haar blommen.Tussendoor ben ik ook nog blauwe vierkantjes aan het haken , voor weet nog niet wat. Voor de meelezers die niet van popjes houden, sorry, de volgende is alweer bijna klaar....rood met paars. Ze worden steeds uitbunidiger en ik vind het steeds leuker om nieuwe dingen te verzinnen.
Voor de tuin is het nog geen lekker weer , laten we hopen dat de wind de winter een beetje wegblaast zodat er weer wat ruimte kan komen voor de "echte" zon.
Ik wens jullie een hartverwarmend weekend toe!!
Hommelse groet van vrouw Hommel