Pagina's

zondag 12 december 2010

Herinneringen

Kerst is ook altijd een tijd van herinneringgen. Al die dozen ( tenminste, dat is bij ons het geval) die weer tevoorschijn worden gehaald en dan maar weer uitpakken. Vol verbazing weer alles bekijken en roepen: weet je nog....dan en dan.... en dat is van die of die....
Kijk maar even mee naar deze korte impressie
Dit kerstmeisje hebben wij 4 jaar geleden gekocht toen we voor het eerst samen naar een kerstshow zijn geweest. We waren gelijk verliefd op haar en nog steeds. Dit jaar staat ze in een verlichte krans op tafel met in de krans paddestoeltjes gestoken. Dit is ,zeg maar, ons kerststuk voor op de eettafel
Onze inmiene kerstboom, die vol hangt met poppetjes en paddestoelen. Dit is voor ons een prima formaat want de kamer hoeft er niet voor verbouwd te worden.


Lies koopt ieder jaar wel een nieuw iets met lichtjes erbij ( ze is nl gek op lichtjes en toevallig is er dit jaar niets bijgekomen want ja waar hang je het allemaal) Deze bol is ook al weer 4 jaar oud en vooral 's avonds geeft ie zulk mooi licht.
De kerstman op ski's die eronder staat is nog van haar moeder geweest. Vast vintage , volgens mij, want hij heeft nog een plastic hoofd en zijn armen zitten nog met elastiek aan elkaar. Maar ook deze ontbreekt nooit met kerst.



Dit is is lamp die met kerst op ons buro staat. Ook van haar moeder geweest ( is inmiddels al overleden) en ze heeft hem ooit samen met haar moeder gekocht. Het is wellicht wat moeilijk te zien maar hij is heel mooi bewerkt en ieder jaar weer een feest om naar te kijken.
Hebben jullie ook van die speciale kerstspullen met herinneringgen? Vast wel, jullie krijgen er ook nog meer van mij te zien ( tot vervelens toe) in andere berichten.


Tot slot , onze verwende dame! Als je goed luistert hoor je haar blééren. Ze krijgt altijd vers water in een gezellige rode mok die op het aanrecht staat. Maar als ook maar 1 van ons in de keuken bezig is gaat ze in de wasbak zitten en wil ze een vers straaltje water. ( je ziet het lopen als je goed kijkt)
Aangezien we haar helemaal niet verwennen krijgt ze dus ook ( bijna altijd) haar zin, hoezo door ons verwend????
Fijne week allemaal met wat jullie gaan doen.
En Thea , we zijn naar de Eemhof in Zeewolde , echt daar staan zulke mooie beelden en fonteinen.
Hommelse groet van vrouw Hommel.




4 opmerkingen:

  1. Dag Hommeltje, wat een mooie kleurige kerstsfeer bij jullie en die poes, ze lijkt op ons inmiddels ingeslapen asielpoes Roosje, die noemden we 'de zangeres', je snapt wel waarom :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zet er erg gezellig uit bij jullie, en het verhaaltje van de verwende dame, z'n poes hebben wij ook. Gezellig toch ;-) Groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi kleurig versierd in huis.
    Leuk met herinneringen aan dingen uit het verleden.

    Wij hebben er ool 1 zo'n kat. Ook zwart. De rest drinkt uit een bakje, Hoewel 2 uit de toilet pot, Wat zijn poezen soms maffe beestjes,
    Kan mij geen leven zonder ze voorstellen.
    Groetjes Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk om te zien hoe jullie je huis hebben ingericht met dierbare herinneringen. Dat maakt de Kerst extra speciaal, vind je niet?

    Wat schattig dat jullie poes uit een eigenwijs rood kopje drinkt :D Lekker blijven verwennen zou ik zeggen. Je krijgt er vast zoveel voor terug...

    BeantwoordenVerwijderen