Pagina's

dinsdag 23 november 2010

trollen en kristallenDe afgelopen 2 dinsdagochtend een curcus trol vilten gevolgd olv charlotte molenaar ( www.charlottemolenaar.nl) Was weer heel leuk om te doen. Natuurlijk wist ik al wel hoe ik om een mal moest vilten maar het is altijd leuk om weer met anderen te vilten en je leert toch iedere keer iets nieuws. In februari ga ik nog 2 ochtenden sieraden vilten.

Trouwens die paddestoelen heb ik ook ( ongeveer 2 jaar geleden) zelf gegoten. Een vriendin van mij had deze in haar tuin staan en ik heb er rubberen mallen van gemaakt. Die zijn inmiddels vergaan maar als ik ze zo weer zie staan ga ik toch maar weer nieuwe mallen maken want ik vind ze zo leuk om "overal" ( buiten) neer te zetten.
Dit is de grote trol , volgens mij uit "het hoge noorden" , zo ruig ziet hij eruit. Hij is in ieder geval voorbereid op de eventuele strenge winter die men voorspeld.


Achterkantje is ook niet geheel onbelangrijk, volgens mijn mede cursisten leek het op een varkensstaartje, ik was nl de enige met een krul erin. ( niet ik dus maar de trol)


Dit is een foto van veraf misschien maar ik heb niet zo'n goed toestel. Het zijn ijskristallen van Mieke Stender. Ik zag er al een heleboel in de kerstboom hangen maar ze zijn voor een ander in dit geval. Toch ga ik er in het nieuwe jaar ook een paar voor mezelf maken want ik zie ze ook wel hangen in takken voor een "winterse" look.


Dit is dus een ( wazige) foto van dichtbij. In het echie sprankeld het lijfje door de kraaltjes die ik er op geborduurd heb.Dit is een prototype van een ( wintermuis) uit het boek van een eerder bericht. Het boek is in het Duits en ik kan best Duits lezen maar ik kom niet helemaal uit de beschrijving van de pootjes. Ik denk dat ik zelf wel wat ga fröbelen om de onderkant goed te krijgen. As weekend komt mijn schoonzus en die spaart muizen, dus vandaar dat ik deze voor haar wil maken. Eindresultaat volgende log.


Tot slot nog iets totaal anders! Ons "nieuwe" handdoek rek. Wij hebben wel de luxe van een vaatwasser maar ik vind het zo leuk dat ze vroeger echt zoveel verschillende "doeken" in gebruik hadden. Ik zie het mij nog niet doen om alles met een aparte doek af te drogen.
Verder wil ik jullie bedanken voor de reacties op mijn vorige bericht. En zoals Aukje ook zegt, in blogland mag iedereen zelf weten wat hij/zij doet.
Ik probeer wel zoveel mogelijk bij jullie te reageren maar echt sommige schrijven ( uh....noem geen namen....anne....) sneller dan ik de berichten kan lezen.
En nog even over de give aways, ik vind het leuk dat mensen dit doen. Ik vind het alleen zo jammer dat je soms zelf verplicht volger moet worden om mee te kunnen doen. En het verbaasd mij altijd dat de reacties verveelvoudigen bij een give away. Maar dit is echt mijn "stuk" verbazing en wil er verder geen oordeel aan hangen.
Dit was hem weer voor deze keer. Wees voorzichtig buiten als het inderdaad gaat sneeuwen en voel je weer even een kind als je stiekem een sneeuwbal naar de buurvrouw gooit.
Hommelse groet


maandag 15 november 2010

Hij is klaar....De kabouter van Gemma. Dit pakketje heb ik gekocht toen ik een wolschilderij maakte. Het leuke is nl dat het lijfje is gemaakt van zelfgevilt vilt om een tennisbal heen. Na het drogen knip je de bal op 1/3 door en dan heb je dus een stevig rokje en een klein restje voor het hesje.
Ik vind het wolwikkelen altijd nog een hele klus en als ik dan zie hoe Gemma dit doet, even hup hup .Verder is mijn paarse lapjes deken in elkaar gezet. Het is een klein dekentje geworden voor de koude avonden voor over de benen. Ik ben blij dat ik ze door elkaar heb vastgemaakt dat is toch meer Karin. ( ik dus) Op de hoek nog een paar blommen vastgenaaid en ik blijf lekker warm.

Dit is een popje wat heel leuk is om te maken maar een heel gepriegel om die armpjes netjes om te draaien zodat de stof niet gaat scheuren. Hier gaan er nog meer van volgen.En dan nog de laatste 2 foto's van de achtertuin. Het verbaasd mij dat die gele bloementjes nog steeds bloeien. Ik haal wel altijd trouw de uitgebloeide bloemen eruit maar toch. En ook de hortensia staat nog mooi "gedroogd" te staan op de wasketel waar die uiteindelijk in moet gaan belanden.

Ik blog nu een paar maanden en ik vind het erg leuk om te doen . Waar ik wel onzeker van word zijn de volgers en die ga ik dan ook verwijderen. Ik vind het leuk om te zien dat er volgers zijn maar af en toe stopt er wel eens iemand mee en daar word ik heel onzeker van. Ik vind het gewoon leuk als er reacties worden achtergelaten en heb je er geen zin in dan doe je het niet. Ik zie ook blogs die een give away weggeven bij bijv de eerste 50 volgers en dat aantal groeit dan enorm na zo'n bericht. Ik wil echt niemand voor haar hoofd stoten maar dat is gewoon niets voor mij. Dus als ik als volger op je blog verdwijn, wees gerust, ik blijf je heus wel volgen.
Geniet van de komende week, een hommelse groet van vrouw Hommel

maandag 8 november 2010

In de ban van......

het Haken, dus het kan erger maar ik ben helemaal aangestoken door http://http://hakenenmeer.blogspot.com/ . Ik heb het maar even zo weergegeven want ik heb geen idee hoe het anders moet.
Bij haar zag ik dus die gehaakte hoesjes en ik was er gelijk weg van met dit als resultaat. Zacht groen met zacht paars en dat terwijl ik eerst.......

deze had gehaakt. Ik hou ontzettend van felle kleuren maar toch was het "m niet. Vond ik zo gek maar natuurlijk bewaar ik "m wel voor wellicht de zomer. Die andere kleuren zijn "zachter" en passen misschien meer bij dit seizoen.

En als ik eenmaal bezig ben, ben ik niet meer te stoppen dus van de restjes 2 bloemen gehaakt op de wokkelsjaal manier. Ook zo leuk om te doen en zo simpel. Ik wil nu witte gaan maken met een rode rand. Dit voor de kerst alvast. Misschien word het niets want ik heb niets gemeen met de kleur wit maar ik zal jullie het resultaat laten zien.


Dit is de "werkplek" naast mijn stoel waar altijd werkjes voor het "grijpen"liggen. Alvast een voorproefje van de deken want die is bijna klaar. Daaronder ligt een borduurwerk verstopt en mijn laadje vol met borduurgaren. Die heb ik maar even uit het kastje gehaald omdat ik zoveel verschillende kleuren nodig heb.
Deze foto is geheel ongecensureerd want zelf mijn waterglas staat erop en het ontbijtbordje en een paar knipvellen voor de kerstkaarten.
Het is hier een rommeltje maar wel gezellig hoor! ( althans vinden wij)En dan hebben we Boris natuurlijk nog die bij voorkeur op de verwarming ligt met het koude weer. Ze kijkt wel weer een beetje "boos" , alsof ik haar stoor uit een diepe slaap wat niet het geval was.

Dank weer voor jullie leuke reacties, ik zal het seizoenenkleed nog eens beter op de foto zetten maar dat is weer voor een andere keer. En volgens mij kent half Nederland Gemma, zo leuk is dat.
Dankzij Esther hoef ik de vertelkabouter niet uit elkaar te halen en ik ben erg blij met het patroon. Jullie zullen de foto's van de nieuwe kabouters vanzelf weer langs zien komen.

Ik heb het mijzelf dit keer makkelijk gemaakt door alle foto's dezelfde grootte te geven want het is iedere keer zo'n gepier om de teksten dan goed er tussen te krijgen.

Een hele fijne week en een hommelse groet van.

vrouw Hommel