Pagina's

vrijdag 29 oktober 2010

WichtelkinderOf ook wel elfenkinderen of kabouters. Ik heb er 2 af!!! Ze zijn zo leuk om te borduren. Ik heb ze geplakt op een houten harten die ik bij Xenos had gescoord. Normaal ben ik niet zo van die kantjes erom heen maar hier vond ik het wel bij passen en het was gelijk een mooie afbeelding.

Ik heb het kant er eerst aangenaaid voordat ik de afbeelding op het hart gelijmd heb.

Ze gaan nog even de "kast" in omdat ze voor de kerst gemaakt zijn maar af is af en ik ben alweer aan de volgende bezig.
Nu heb ik overal kabouters cq elfjes staan. Deze heb ik dit jaar ergens gevonden. Ze staan voor een 4 seizoenenkleed wat ik vorig jaar gemaakt heb olv Gemma Anink. Zo leuk om te doen, afgelopen zaterdag weer een cursusdag gehad. Dit keer ben ik bezig geweest met een heksenkleed maar deze is nog niet af.
Zien jullie die groene pompoen liggen en de antiliaanse komkommers, die komen uit eigen tuin en ik ben er supertrots op ondanks de "kleine" oogst.


Deze kabouters en elf staan op mijn kast met allerlei laadjes, een ouderwetse "ketting" kast.

Dit "elfje" blijft mij ontroeren door de liefheid en de gezelligheid die hij uitstraalt. Ooit eens gekregen van mijn moeder toen we met vakantie waren op Ameland


Deze tafreeltjes staan weer op 2 oude keukenkasten. Zoals jullie zien ben ik ook gek op paddestoelen want die maak ik graag van keramiek. Ook weer door de jaren heen bij elkaar gekregen

Tot slot nog deze verhaaltjes kabouter, in een ver verleden gemaakt. Ik ben helaas het patroon kwijt, weet ook niet meer van welk atelier hij is. Mijn plan is dan ook om hem uit elkaar te gaan halen zodat ik er toch meer van kan gaan maken want ik vind hem zo leuk en dan kan ik natuurlijk ook een haar gaan maken.
Ik wens jullie een heel fijn weekend toe en als jullie naar buiten gaan kijk dan toch eens goed om je heen want wie weet......
Hommelse groetwoensdag 20 oktober 2010

Van alles wat

Weer een teken van leven van mijn kant, ben best wel weer lekker bezig geweest. Allereerst met de leuke gratis patroontjes die je gratis kunt downloaden bij verschillende bloggers. Ze zijn zo leuk om te maken en ook zo klaar. Ik zit alweer vol enthousiasme te wachten op de volgende.
Verder ben ik weer vierkantjes aan het haken maar nu alleen in de paarse tinten. Weet nog niet zo goed hoe ik de deken uiteindelijk in elkaar zal zetten. Lekker rommelig ( zoals ik ben) of in een patroon vorm. Wat vinden jullie???
Voorlopig ben ik nog wel even aan het haken dus ik heb nog tijd om er over na te denken. Op de deken komen straks ook allerlei gehaakte bloemen. Het moet gewoon bont, ik kan het niet laten wat dat betreft.Het kleed wat hierboven staat afgebeeld vind ik ontzettend leuk en dat is ook niet zoveel werk. Verder staan er ook allerlei borduurpatroontje in, beetje moeilijk te zien maar ik zal het tonen als ik klaar ben.Al die leuke voorbeelden komen uit dit boek wat ik mijzelf kado heb gedaan. Het is in het Duits geschreven maar je hebt genoeg uitleg aan de tekeningen en de patronen. Als je van rood houdt, bos , beestjes en paddestoelen dan zit je met dit boek helemaal goed.
Mijn eigen maaksels hieruit zie je vanzelf , later, voorbij komen.

Afgelopen zondag weer eens naar de tuin geweest. Wij delen de tuin samen met tuinvriendinnen en die zijn druk bezig geweest om de tuin winterklaar te maken.


Zo ziet de "siertuin" er nu uit en ik ruim eigenlijk alles pas in het voorjaar op. Sommige zaaddozen zijn gewoon heel mooi en alles wat er afvalt is een lekker dekentje voor de grondHier zie je een pompoen die ik 2 jaar geleden heb gegoten en nu helemaal bemost is, was een mooi plaatje samen met de sedum.


Deze plant heb ik vorig jaar als stekje gekregen en ik ben er weg van. Hij staat alleen op de verkeerde plek want ik wist niet hoe hoog hij zou worden en het blijkt een flinkerd te zijn. In het voorjaar wordt die dus verplaatst. Ik weet niet hoe die heet, volgens mij iets met "grootmoeders oorbellen
"
De laatste zonnestralen van de dag, gevangen in een foto


Inmiddels is het wel echt herfstweer buiten, en dan ga je als poes zijnde niet meer veel naar buiten maar nestel je jezelf lekker tussen een wollen deken en een dekbed. Ja, geef haar eens ongelijk.

Fijne week verder en geniet van de herfst!
Hommelse groetdinsdag 12 oktober 2010

klein berichtje

Tjeempie, het is alweer 1 week geleden dat wij getrouwd zijn. Lies had voor mij als verrassing een taart laten maken met beau erop als afbeelding. Zoals ik al eerder schreef is beau 1 jaar geleden gestorven maar hij had er zo bij gehoord en op deze manier was dat toch een beetje het geval. Het stukje met zijn afbeelding ligt in de vriezer hoor want ik kon het ook weer niet over mijn hart verkrijgen om dat op te eten.We zijn verwend met kaarten, bossen bloemen en als bewijs het trouwboekje
Dit zijn 2 herfstcreaties van vorig jaar. Ik zit nl in een klein dipje ( heb last van borderline en vecht weer erg tegen mijzelf) maar het komt allemaal weer goed hoor.
Ben wel bezig met borduren, alvast voor de kerst. En ik doe mee met de stiching die door verschillende bloggers zijn ontworpen en wat uiteindelijk een "kerststichinglap "voor aan de muur gaat worden.


Tot snel weer, ik blijf wel bij jullie langs komen hoor!
Fijne week verder, een hommelse groet

zondag 3 oktober 2010

weekend activiteiten

Wat was het heerlijk weer dit weekend. Lekker buiten kunnen zitten en dit paarse vogeltje gemaakt. Want al die herfstkleuren zijn wel leuk maar paars blijft wel mooier.
Als ik eerlijk ben heb ik een klein beetje moeite met dit weer omdat het herfst is mag het van mij waaien en regenen, weet nooit zo goed wat ik er mee aan moet en er komt dan niet zoveel uit mijn handen. Ik ben dus maar van de zon gaan genieten.


Dit hartje had ik vorig jaar al geborduurd en ik wist niet zo goed wat ik ermee moest. Vond nog een klein notitie boekje wat nu een "kerstboekje" is geworden. ( klein detail voor de goede kijkers, het notitie boekje zelf is paars!!!)


As dinsdag is het dan zover, dan gaan wij trouwen,heel bescheiden, alleen met 4 getuigen, een taart die al besteld is en een kleine lunch die lies zelf klaar maakt.We wilden de zaterdag erna een klein feestje geven maar dat is afgeblazen omdat lies ws geopereerd moet gaan worden aan haar rug. Maar we laten ons niet kisten en gaan volop genieten van die dag.
En aangezien ik een echt ekster ben, zijn dit mijn nieuwe ( nep ) sieraden, speciaal voor die dag ( en alle andere feestelijke dagen die vast nog gaan komen.Ik wens jullie allemaal een fijne herfstweek toe, de temperaturen blijven mooi volgens de "weermensen" Dus geniet maar lekker van ieder zonnenstraaltje wat je kunt pakken. ( ik mopper wel in "stilte" door)
Groetjes Vrouw Hommel